Hnyková (Úsvit): My se referenda nevzdáme

19.02.2014 9:24

Předseda našeho hnutí Tomio Okamura již dávno dopředu avizoval, že jsme všichni poslanci hnutí Úsvit připraveni podpořit právě vznikající vládu výměnou za podporu našeho klíčového bodu, tedy obecného referenda.

Hnyková (Úsvit): My se referenda nevzdáme
Foto: Archiv JH
Popisek: Jana Hnyková

Celý víkend jsem věnovala studiu Programového prohlášení vlády a musím přiznat, že s mnohými body souhlasím a mají mou podporu. Na druhou stranu čitelnost, nebo spíš nečitelnost, a komunikace vládních stran směrem k našemu hnutí mě usvědčuje v přesvědčení, že prosadit v současném rozpoložení Poslanecké sněmovny zákon o obecném referendu bude opravdu těžký oříšek.

Jasným důkazem chování vládních stran budiž reakce na dopis pana předsedy Okamury, ve kterém se tázal předsedů třech koaličních stran, zda-li podpoří zákon o obecném referendu tak, jak jej naše hnutí předkládá. A jaká že byla reakce pánů předsedů? Vůbec mě nepřekvapuje, že jediným, kdo včas odpověděl, byl právě pan Babiš, tedy předseda nového politického uskupení, a ne páni Sobotka s Bělobrádkem, představitelé staré gardy. Až poté, co proběhla tisková konference hnutí Úsvit na téma podpory vlády, na které zazněla poznámka o zmiňovaném dopise, začali páni předsedové reagovat.

Z vyjádření pana premiéra Sobotky vyplývá, že návrh zákona o obecném referendu ve znění a formě, jak si jej představuje naše hnutí, nemá u ČSSD (a nejen u ní) šanci. A proto nemůžeme tuto vládu podpořit, i kdyby její Programové prohlášení bylo kopií našeho programu bez hlavního bodu. Prostě základem je obecné referendum, protože bez něj nedojdeme změny a lepším zítřkům, i kdybychom se na hlavu stavěli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.