Hodek (ČSSD): Platy v sociálních službách můžeme podstatně navýšit

08.12.2017 22:24

V předvánočním čase radní hl. m. Prahy pro oblast sociální Daniel Hodek navštěvuje domovy pro seniory, které má ve správě hlavní město Praha. Včera navštívil Domov pro seniory Nová slunečnice v Bohnicích a Domov pro seniory Krč.

Hodek (ČSSD): Platy v sociálních službách můžeme podstatně navýšit
Foto: Ladislav Carda
Popisek: radní Daniel Hodek (ČSSD)

„Přišel jsem se podívat za seniory a popřát jim hodně zdraví, hezké Vánoce a vše nejlepší do nového roku Současně ve všech zařízeních, která navštěvuji, také velmi děkuji všem zaměstnancům za jejich náročnou a současně velmi záslužnou práci pro ty nejstarší z nás,“ uvedl radní Daniel Hodek a pokračoval: „V letošním roce se nám v rozpočtu hlavního města opět podařilo najít prostředky, kterými můžeme podstatně navýšit platy i odměny všem zaměstnancům tak, aby dosáhly na celostátní i postupně také na pražský průměr.“

Kapitola rozpočtu hlavního města určená pro sociální služby v roce 2018 také počítá s investicemi do mnoha zařízení, která se péčí o seniory zabývají. Jak konstatoval radní Hodek, v příštím roce se podaří zafinancovat téměř všechny investiční akce.

„Rád bych ještě ve svém funkčním období dosáhl stavu, kdy sociální služby přestanou být v rámci hlavního města, co se týče platů i investic, popelkou a bude z nich plnohodnotná a respektovaná část života města podobně jako například doprava nebo rychlá zdravotnická pomoc,“ upřesnil radní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice