Hofrajter (ČSSD): Zeman spálil červené trenýrky!

14.06.2018 19:40

Bůh ví kolik novinářů (deset…? Třicet…?) s obrovskou chutí přijelo na ohlášený tiskový brífink prezidenta republiky. Jaký je výsledek?

Hofrajter (ČSSD): Zeman spálil červené trenýrky!
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Jsou dvě možnosti. Buďto novináři opět nic nepochopí a budou do hlavy státu „rýpat“ i nadále, nebo možná pochopí a konečně svých výpadů proti českému prezidentovi nechají.

Mrzí mě, že z vás dělám blbečky…“

Citát hodný zapamatování. Zeman si s novináři hraje jako kočka s myší. Když to totiž vypadá, že kočka pravou tlapkou uhnula, myš se honem vydá oním „volným“ směrem. PRÁSK! Pravá tlapka je zpátky. A myš tak běhá sem a tam a tápe, co má vlastně dělat. Snad si tuhle metaforu vyložíte tak, jak máte.

Osobně považuji tento akt (rituál, možná?) za pomyslnou snahu o zakopání válečné sekery mezi prezidentovou kanceláří (prezidentem samotným) a novináři. Ostatně prezident během kampaně slíbil, že se bude snažit vyvarovat přílišných vulgarismů i útoků na novináře. Ale na druhou stranu – proč pro Boha musí tolik novinářů (včetně sázkové kanceláře J ) spekulovat o tom, co se vlastně děje? Není to jedno? Není jednodušší počkat si na ten tiskový brífink?

Jedná se o snahu snížit míru výpadů. Z obou stran. Myslím (doufám), že to má být akt smíru. Ať novináři svoji práci dělají, ale ať ji dělají dobře. Sami ze sebe totiž – slovy prezidenta – nechávají dělat blbečky. Přesně tím, co předvedli v posledních několika hodinách. Škoda…

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.