Holík (ČSSD): Město projedná s občany parkování v ulici SNP a hřiště v Braunerově ulici

18.11.2022 21:24

Kroměřížská radnice připravuje další dvě setkání s občany, s nimiž představitelé města chtějí projednat chystané záměry.

Holík (ČSSD): Město projedná s občany parkování v ulici SNP a hřiště v Braunerově ulici
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

První veřejné projednání se týká chystaného rozšíření parkoviště v ulici Slovenského národního povstání (SNP), koná se ve středu 30. listopadu 2022 v 16:30. Tématem druhého veřejného fóra budou hřiště v ulici Braunerova, v plánu je ve středu 7. prosince 2022 v 16:30. Obě setkání se uskuteční v zasedací místnosti radnice na Velkém náměstí. 

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí

„Záměrem nového vedení města je co nejvíce zapojovat občany do rozhodování o věcech, které se jich týkají. Proto pořádáme tato veřejná setkání, na kterých bude přítomen projektant i zástupci městského úřadu. Občanům, které daný záměr zajímá, jej představí a budeme také připraveni zodpovědět jejich otázky,“ poznamenal místostarosta Karel Holík.

Na sídlišti Zachar I parkovací místa citelně scházejí. Město se proto chystá v ulici SNP vybudovat nová stání. Podle projektové manažerky radnice Soni Borkové je cílem rozšíření parkovacích míst na celkový počet více než šedesát, což by oproti stávajícímu stavu znamenalo nárůst o více než tři desítky parkovacích míst. Některá nová stání vzniknou na ploše, kde dříve byly staré plastové kontejnery na odpad, které byly odstraněné po instalaci nových polopodzemních kontejnerů.

Braunerova ulice v části města Dolní Zahrady přiléhá k lokalitě Račín, kde město demolovalo domy, ve kterých bydleli nepřizpůsobiví občané. „Kvůli nim zde chátrala i infrastruktura, mimo jiné ničili i dětské hřiště. V Braunerově ulici jsme již opravili chodník, nyní se město chystá vylepšit pro obyvatele lokality možnosti trávení volného času,“ doplnil Holík. Město v Braunerově ulici plánuje nové dětské, workoutové a multifunkční hřiště pro malou kopanou, tenis či volejbal a také zázemí areálu.

Nové vedení radnice již pořádalo setkání s občany v listopadu. Jeho tématem byla legalizace parkovacích míst a zavedení jednosměrného provozu v ulici Sládkova. Opatření, se kterým obyvatelé Sládkovy ulice souhlasili, povede ke zvýšení bezpečnosti v lokalitě, zejména při průjezdu křižovatkou s ulicí Gorkého, kde hrozily kolizní situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…