Holiš (ANO): Město Rožnov získalo dotaci na stavbu kulturního centra v hodnotě 50 milionů

30.04.2020 9:41

Město Rožnov pod Radhoštěm v pátek odpoledne obdrželo pozitivní zprávu. Na stavbu kulturního centra získalo dotaci na pasivní standard budovy ve výši 50 milionů Kč včetně DPH.

Holiš (ANO): Město Rožnov získalo dotaci na stavbu kulturního centra v hodnotě 50 milionů
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Moderní veřejná stavba bude splňovat nejvyšší energetické nároky a půjde příkladem ostatním. Momentálně probíhá nadlimitní veřejná zakázka na dodavatele stavby kulturního centra, jejíž vyhodnocení proběhne na konci května 2020.

Město Rožnov čekalo v uplynulých týdnech na informaci o schválení dotace na pasivní standard budovy připravovaného kulturního centra. Velmi dobrá zpráva dorazila k vedení města v pátek v odpoledních hodinách. „Na tuto zprávu jsme čekali opravdu dlouho. Od zprostředkovatele jsme se dozvěděli, že jako město jsme získali dotaci na pasivní standard budovy ve výši 50 milionů včetně DPH. Je to další kousek do mozaiky, kterou postupně skládáme. Finálním cílem je postavení kulturního centra. Chci poděkovat všem lidem, kteří se na žádosti o získání dotace podíleli za jejich vynaložené úsilí a investovaný čas,“ řekl starosta města Radim Holiš.  Momentálně probíhá soutěž tzv. nadlimitní veřejné zakázky na zhotovitele stavby kulturního centra. Specifická stavba, která bude zahrnovat kombinaci dřevostavby a divadelní technologie, si žádá nejvyšší kvalitu. Zároveň je však nutné zohlednit i nejlepší cenu. Předpokládaná cena díla je 203 milionů Kč včetně DPH. Vyhodnocení zakázky bude probíhat na přelomu měsíce květen a červen. „Zastupitelstvo města bude svoláno na 30. června 2020 a do té doby budeme mít zpracovány veškeré materiály tak, abychom byli připraveni na rozhodnutí zastupitelstva města,“ dodal starosta Holiš.

Realizace zakázky je plánována na 16 měsíců, předpoklad zahájení je 1. července 2020. „Již před 5 lety jsme začali plánovat stavbu kulturního centra a měli jsme za úkol hledat dotace na jeho výstavbu. Dotace na pasivní standard budovy byla prakticky jediná, která mohla přinést větší objem peněz. Bylo mnoho odpůrců proti budování kulturního centra v pasivním energetickém standardu. Jsem moc rád, že jsme neuhnuli a pokračovali tímto směrem. Nyní nám 50 milionů Kč pomůže pokrýt náklady stavby a zároveň budeme mít ve městě moderní veřejnou stavbu, která navíc půjde příkladem ostatním v plnění energetických nároků. Je to opravdu výborná práce celého týmu,“ doplnil místostarosta Jan Kučera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice