Hollan (Žít Brno): Necháme posoudit možnosti výstavby nadzemního parkovacího domu, ať už dojde ke zpamátnění objektu nebo ne

18.08.2016 21:46

Rada města Brna tento týden dala souhlas ke zpracování investičního záměru na akci „Parkovací dům Tomešova“. Tento parkovací dům by v případě realizace sloužil návštěvníkům a pacientům Masarykova onkologického ústavu na Žlutém kopci a pro rezidenty z okolí.

Hollan (Žít Brno): Necháme posoudit možnosti výstavby nadzemního parkovacího domu, ať už dojde ke zpamátnění objektu nebo ne
Foto: David Daniel
Popisek: Bývalý náměstek brněnského primátora Matěj Hollan

„Masarykův onkologický ústav patří mezi špičková zdravotnická střediska nejen v České republice, ale i v rámci Evropy. Dlouhodobě se však potýká s nedostatkem parkovacích míst, což snižuje komfort těžce nemocným pacientům i jejich příbuzným a přátelům. Parkovací místa pak citelně chybí i místním obyvatelům v blízkosti Vaňkova náměstí,“ uvedl důvody pro zpracování investičního záměru náměstek primátora pro dopravu Matěj Hollan.

Uvažovaný parkovací dům by mohl vzniknout na místě bývalého podzemního vodojemu, který v současné době prochází prověřovacím procesem zpamátnění u ministerstva kultury.

„Souběžně s tímto procesem necháme posoudit možnosti výstavby nadzemního, nehloubeného, parkovacího domu, který by v žádném případě nenarušil prostor podzemního vodojemu, abychom mohli pružně reagovat na vzniklou situaci, ať už dojde ke zpamátnění objektu, nebo ne,“ dodal náměstek Matěj Hollan.

Výsledná podoba a technické řešení parkování vyplyne z architektonické studie, která by byla vypracována v průběhu přípravné fáze projektu. Investiční záměr má za úkol prověřit technické řešení objektu, příjezdové cesty, vybudování obslužného chodníku. Zamýšlená kapacita parkovacího domu by byla přibližně 100 osobních automobilů. Náklady je ve fázi přípravy investičního záměru předčasné odhadovat.

„Vzhledem k rázu čtvrti budeme dbát na to, aby parkovací dům svou hmotou a vzhledem nenarušoval okolí. Také budeme hledat jiné alternativní možnosti, jak řešit kritický nedostatek parkovacích míst pro onkologické pacienty v dané lokalitě, abychom mohli následně zodpovědně rozhodnout,“ doplnil náměstek Matěj Hollan.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…