Honzárek (TOP 09): Mým cílem je zlepšení komunikace kraje s obcemi

21.03.2016 16:48

Duo Libor Honzárek a Hana Veronika Konvalinková povede do krajských voleb koalici TOP 09 a Strany zelených. Společně strany nominovaly také kandidáta, který se v jihlavském okrsku bude ucházet o místo v Senátu. Do boje v barvách koalice vyrazí Milan Kolář, úspěšný pořadatel festivalu Prázdniny v Telči a náměstek jihlavského primátora.

Honzárek (TOP 09): Mým cílem je zlepšení komunikace kraje s obcemi
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Chtěl bych především zlepšit komunikaci kraje s obcemi. Myslím, že si obyvatelé našeho kraje zaslouží kvalitní silnice,“ řekl nový lídr Libor Honzárek, který je i místostarostou v Havlíčkově Brodě. „Například nedávno podepsané memorandum 4 měst, 12 obcí a několika zaměstnavatelů z Třebíče a okolí poukázalo na nevyhovující stav silnic, který neumožňuje bezproblémovou dostupnost obcí a měst, nebo propojení se strategickou dálnicí D1, či s rakouskou hranicí. Podobných lokalit je na Vysočině mnoho.“

Libor Honzárek se již přes deset let na havlíčkobrodské radnici věnuje územnímu plánování a rozvoji města. Jsou za ním vidět hmatatelné úspěchy jako například revitalizace havlíčkobrodského náměstí oceňovaná laickou veřejností i odborníky. Díky svému renomé se stal předsedou celostátní organizace Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

Záda na společné kandidátce mu bude krýt Hana Veronika Konvalinková, která je místopředsedkyní Krajské organizace Strany zelených na Vysočině. „Vzdělání je pro náš kraj strašně důležité a proto chci, aby kraj podporoval rozvoj středních a vysokých škol," říká původním povoláním pedagožka Hana Veronika Konvalinková. Zeleným je také trnem v oku plánovaná výstavba úložiště jaderného odpadu na Vysočině a obnovení těžby uranu u Brzkova. "S TOP 09 se shodujeme na řešení důležitých věcí, jako je energetika, způsob nakládání s komunálními odpady, podpora třídění nebo recyklace." Koalice TOP 09 a Strany zelených věří, že bude svým volebním výsledkem atakovat hranici 15%. „Symbolizujeme ochotu a schopnost spolupráce a věříme si, že se nám podaří voliče oslovit,“ uvedla na závěr Hana Veronika Konvalinková.

Spolupráce TOP 09 a Strany zelených překračuje rámec kandidátky pro krajské volby. Jejich podporu v senátním obvodu č. 52 Jihlava získal náměstek jihlavského primátora, dlouholetý organizátor festivalu Prázdniny v Telči a výrazná postava jihlavské kulturní scény Milan Kolář. „Obyvatelé Jihlavska si zaslouží toho nejlepšího senátora a takovou osobnost jim také nabízíme“ uvedl krajský předseda TOP 09 Ladislav Jirků.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.