Horáček (TOP 09): Za jeden nový zákon dva jiné zrušit

16.03.2017 17:38

Lídrem TOP 09 do parlamentních voleb, které se uskuteční na podzim 2017 se stal poslanec, bývalý starosta Železného Brodu a zakládající člen Starostů pro Liberecký kraj, Mgr. Václav Horáček. Z druhého místa bude kandidovat liberecký Bc. František Gábor, z třetí pozice se o poslanecký mandát bude ucházet MUDr. Miloš Rejmont z Jablonce nad Nisou, čtvrtým kandidátem bude Bc. Michal Prokop z České Lípy.

Horáček (TOP 09): Za jeden nový zákon dva jiné zrušit
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec Václav Horáček

„Silný mandát, který jsem pro nadcházející parlamentní volby získal, je bezesporu dobrou startovní příčkou pro nadcházející kampaň nás všech v TOP 09. V uplynulých letech jsme dokázali, že umíme hájit zájmy a potřeby Libereckého kraje na parlamentní úrovni a chceme v tom pokračovat i nadále,“ říká Mgr. Václav Horáček. Získal přitom podporu všech oblastí TOP 09 v Libereckém kraji. Zvolen byl 10 hlasy z 13.
 
I nadále se chce zaměřovat na své hlavní priority, kterými je podpora malých obcí a měst, především realokace finančních prostředků z ministerstev, grantů a dotací na přímé příspěvky pro obce a města. „Méně peněz protékajících skrze centrální vládu, více peněz do regionů, na to, co opravdu potřebují,“ zdůrazňuje Horáček. Ostatně takový systém umožní i efektivnější kontrolu nakládání s veřejnými finančními prostředky a jejich využití tam, kde jsou skutečně třeba. Pokračovat chce také například v boji za samostatný krajský soud v Liberci, či za odstraňování byrokracie a nadbytku legislativy v českém právním řádu. „Poslanecká sněmovna vzešlá z nadcházejících voleb by si měla dát jasný závazek – namísto přijímání neuvěřitelného množství nových zákonů a nařízení by měla udělat revizi stávajícího systému a zjednodušit jej,“ vysvětluje Horáček. „Za jeden nový zákon dva jiné zrušit,“ zdůrazňuje Horáček.
 
„Armáda ČR je jedním z pilířů naší bezpečnosti. Každá země si musí vzhledem ke své rozloze a počtu obyvatel zachovat a aktuální bezpečnostní situaci budovat a udržovat určité strategické kapacity. A dostatečně velká a vycvičená vojenská záloha, schopná rychle doplnit a rozšířit profesionální armádu, k takovýmto schopnostem jednoznačně patří. I přes úplnou profesionalizaci Armády České republiky, která byla dokončena 1. 1. 2005, totiž nelze podceňovat důležitost adekvátní personální a materiální rezervy. To nejdůležitější, co dnes v Armádě máme, jsou lidé - vycvičení vojáci, veteráni. Musíme vytvořit smysluplné podmínky pro SETRVÁNÍ VYCVIČENÉHO vojáka v zálohách. A musíme také zlepšit podmínky pro službu dobrovolníků v Aktivních zálohách AČR,“ sděluje Bc. František Gábor. 
„Proč kandiduji za TOP 09 do poslanecké sněmovny? TOP 09 je garantem demokracie a svobody,“ říká ke své nominaci MUDr. Miloš Rejmont, lékař Nemocnice Jablonec nad Nisou pověřený vedením screeningu nádoru prsu. 

O podobě volební kampaně či o nákladech na ní se teprve bude jednat. „Nicméně již nyní lze říci jasně jednu věc – nechceme negativní či útočnou kampaň, a ani se do ní nenecháme zatáhnout. Chceme důsledně a vytrvale vysvětlovat náš program, priority a to, s čím naše voliče oslovujeme,“ uzavírá Horáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.