Horálek (ČSSD): Jsem rád, že se nám podařilo dosáhnout programové shody

23.10.2014 4:31

Zastupitelé zvolení za Trojkoalici (SZ, KDU-ČSL, STAN), TOP 09 a ČSSD schválili koalici, která bude spravovat městskou část Praha 4 příští čtyři roky.

Horálek (ČSSD): Jsem rád, že se nám podařilo dosáhnout programové shody
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Nová rada chce zejména obnovit koupaliště Lhotka, zavést víceleté granty pro neziskové organizace, postavit dům seniorů Hudečkova v nové podobě, zklidnit Severojižní magistrálu a prosadit přísnou ochranu zelených ploch a veřejných prostranství.

„Mezi priority koalice hodnotových stran patří především kvalita života a bydlení v městské části s důrazem na zdravé životní prostředí, vhodné podmínky pro podnikání i využití volného času obyvatel, především mládeže. Mezi investiční priority řadíme obnovu koupaliště Lhotka a zajištění dostatečné kapacity mateřských škol,“ uvádí lídr Trojkoalice Petr Štěpánek.

„Vyrovnaný rozpočet, efektivní úřad otevřený potřebám občanů, zpracování programu rozvoje všech lokalit v rámci Prahy 4 z pohledu územního plánování a komplexní zvýšení bezpečnosti v rámci Prahy 4 – to patří mezi priority TOP 09, které chceme v následujících čtyřech letech prosazovat,“ upřesňuje Jan Petr, lídr TOP 09. 

„Jsem rád, že se nám podařilo dosáhnout programové shody a že se nová koalice bude věnovat například rozšíření terénních sociálních služeb a výstavbě nového domova seniorů. Ve spolupráci s magistrátem a státem chceme také tlačit na výstavbu metra D, dokončení Pražského okruhu a vyloučení tranzitní kamionové dopravy ze Spořilova, resp. zastřešení ulice Spořilovská,“ dodal šéf ČSSD Praha 4 Petr Horálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Trojkoalice

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…