Hrabánek (ODS): Na služby sociální rehabilitace rozdělí kraj přes 144 milionů

22.01.2023 13:14 | Tisková zpráva

Středočeský kraj rozdělí v rámci projektu Podpora vybraných služeb přes 144 milionů korun mezi 22 poskytovatelů služeb sociální rehabilitace.

Hrabánek (ODS): Na služby sociální rehabilitace rozdělí kraj přes 144 milionů
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Královského města Slaný Mgr. Martin Hrabánek (ODS)

Program je z větší části financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost Plus, zbylých 10 % činí podíl Středočeského kraje.

Cílem a posláním služeb sociální rehabilitace je prevence sociálního vyloučení osob se zdravotním postižením a příprava na samostatný život ve společnosti. Komu jsou služby sociální prevence vysvětluje radní pro oblast sociálních věcí Martin Hrabánek:

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28715 lidí

„Jde zejména o osoby se zdravotním postižením či duševním onemocněním, osoby pečující o malé děti, rodiny nebo osoby v nepříznivé sociální situaci. Je určena také na pomoc seniorům nebo například obětem trestné činnosti. Pracovníci sociálních služeb pro klienty zajišťují zejména nácvik dovedností pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnost a další činnosti vedoucí k sociálnímu začlenění.“

Sběr žádostí o poskytnutí dotace probíhal od konce října do začátku listopadu v loňském roce. Krajský úřad obdržel celkem 23 žádostí. Protože jeden z poskytovatelů ukončil svou činnost, byly finanční prostředky nakonec rozděleny mezi 22 žadatelů.

Mezi úspěšné žadatele patří například nestátní nezisková organizace poskytující sociální služby dlouhodobě vážně duševně nemocným FOKUS Mladá Boleslav, která na služby sociální rehabilitace obdrží necelých 44 milionů korun. Dalšími příjemci dotací jsou organizace Fokus Praha s částkou 34 milionů či berounský Lomikámen s částkou 10 milionů korun.

Finální schválení rozdělení dotace je na krajském zastupitelstvu.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…