Hrad: První den návštěvy prezidenta republiky ve Středočeském kraji

15.10.2013 19:53

Prezident republiky Miloš Zeman zahájil v úterý dne 15. října 2013 svou třídenní návštěvu na Krajském úřadě Středočeského kraje, kde byl přivítán hejtmanem Josefem Řihákem.

Hrad: První den návštěvy prezidenta republiky ve Středočeském kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Setkal se zde s řediteli organizací zřizovaných krajem, se zástupci úřadu a se členy zastupitelstva kraje, se kterými diskutoval nejen o zvýšené nezaměstnanosti v okrajových částech Prahy, ale také o tématu zrušení regulačních poplatků ve zdravotnictví, které podle něj porušují Listinu základních práv a svobod. Na Krajském úřadě prezident podepsal Kroniku kraje a dekoroval krajský prapor prezidentskou stuhou.

V Oblastní nemocnici v Příbrami měl prezident republiky možnost při pracovním obědě pohovořit s řediteli nemocnic Středočeského kraje, řediteli příspěvkových organizací ve zdravotnické oblasti, zástupci integrovaného záchranného systému a s představiteli odborů a zdravotnického personálu nemocnice v Příbrami. Zajímal se mimo jiné i o to, do jaké míry jsou využívány drahá přístrojová zařízení nemocnice. Miloš Zeman si prohlédl Dětské oddělení nemocnice a ordinaci akutního příjmu. Na místním Zámečku Ernestinum se následně setkal s představiteli Příbrami a na náměstí T. G. Masaryka pohovořil s občany.

Také v Dobříši očekávali prezidenta republiky místní občané. Po setkání s nimi si prezident prohlédl Domov seniorů, jeho rehabilitační prostory, domácí kapli a poté pohovořil s klienty domova.

Poslední zastávkou dnešní cesty bylo Kladno, kde po setkání s občany zakončil prezident republiky den večeří se členy rady Středočeského kraje a s osobnostmi Středočeského kraje.

Hana Burianová, tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Zeman

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): My likvidaci už tak znevýhodněného vinařství přihlížet rozhodně nebudeme

10:21 Schillerová (ANO): My likvidaci už tak znevýhodněného vinařství přihlížet rozhodně nebudeme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zdanění tichého vína