Hradecký (Svobodní): Mravence v kuchyni nezničíte rozkopáním lesního mraveniště

07.08.2018 13:50

Představte si, že Vám po kuchyňské lince lezou mravenci a místo utěsnění otvoru ve zdi Vás manželka pošle do lesa s motykou rozhrabávat lesní mraveniště. A tam si přes noc rozbalit stan a hlídat, jestli se už mravenci neumoudřili.

Hradecký (Svobodní): Mravence v kuchyni nezničíte rozkopáním lesního mraveniště
Foto: archiv
Popisek: Jindřich Hradecký, koordinátor hnutí Trikolóra na Jablonecku

Tohle možná poněkud absurdní přirovnání mi připomíná situaci s bojem proti terorismu za poslední dobu. Je sice hezké, když nám politici vysvětlují, že je účinnější s terorismem bojovat přímo v místě, ale nějak ta strategie nefunguje. Čím více totiž západní mocnosti angažují na Blízkém východě, tím více stoupá počet nebezpečných radikálů nejen tam, ale i v západní Evropě.

Zvláště od doby, co začala americká armáda vyzbrojovat syrské radikály (v mainstreamových médiích nazývaných opozice) v boji proti legálně zvolenému prezidentovi Asadovi, začalo do Evropy proudit stále více přistěhovalců. Situace se ještě více zhoršila po americko-francouzkém útoku na Libyi. Muamar Kaddáfí už tehdy varoval Tonyho Blaira, že po vlně násilných revolucí čeká Evropu invaze islámských radikálů.

Spojitost současné bezpečnostní situace s násilným exportem západní demokracie do arabských zemí je dneska více než zřejmá. Přesto se přední čeští politici zmohou pouze na prohlášení typu "musíme dodržovat spojenecké závazky", "jsme členy NATO a jedině euroatlantická vazba je pro nás záruka bezpečnosti" nebo že "nebýt členy NATO, tak by nás anektovalo Rusko". A když už se nějaký poslanec opováží navrhnout referendum o vystoupení z NATO, tak je označen za "nedemokrata, který je nebezpečím pro polistopadový vývoj".

Netvrdím, že máme ze Severoatlantické aliance vystupovat (ačkoliv z EU bych vystoupil okamžitě). Naopak bychom měli jako členská země ve spolupráci se zeměmi V4 bazírovat na tom, aby:

  • NATO dodržovalo svůj status obranné aliance a aby se členské státy nepodílely na rozbíjení suverénních států
  • se země V4 nemusely podílet vojensky ani finančně na nápravě škod z nesmyslných vojenských tažení a jejich důsledků
  • se Severoatlantická aliance soustředila na boj proti lodím neziskovek, které ve velkém svážejí přistěhovalce do Evropy
  • členské země neplýtvaly energií na teatrálních přesunech vojenské techniky po dálnicích směrem k ruským hranicím, protože tam nehrozí reálné nebezpečí

Ale abych se vrátil k přirovnání z nadpisu. Když by se manžel z lesní mise vrátil pokousaný, či ho v horším případě mranenci sežrali až na kost a mravenců za kuchyňskou linkou by bylo ještě víc a přibyli by k nim zrzaví, tak by mě bylo onoho manžela líto. Poslechl rozkaz manželky a šel do lesa bojovat za kuchyňskou linku bez mravenců.

Je mi jasné, že budu označen za hloupého komunistu a čtenáře Aeronetu a že počet lajků mé facebookové stránky klesne o čtvrtinu. Bohužel v českém Parlamentu postrádám stranu, která by měla pravicový ekonomický program, ale v zahraničních věcech by ctila princip nevměšování se do záležitostí cizích zemí.

Autor je předsedou Svobodných pro Liberecký kraj

Vyšlo na blogu iDnes. Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce