Hřebík (STAN): Drtivá většina politických stran a hnutí je proti zahušťování Ďáblic

02.12.2021 15:45 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo Prahy 8 schválilo návrh na změnu územního plánu, které má ochránit sídliště Ďáblice.

Hřebík (STAN): Drtivá většina politických stran a hnutí je proti zahušťování Ďáblic
Foto: STAN
Popisek: STAN

V situaci, kdy se uspokojivé dokončení územní studie na straně hlavního města neustále oddaluje vznikla z iniciativy spolku Krásné Kobylisy „Vize sídliště“. Ta byla vytvořena na základě spolupráce mezi odborníky, obyvateli sídliště Ďáblice reprezentovanými členy vedení bytových domů a městské části Praha 8.

Tato navrhovaná změna územního plánu je určena jednak pro čtvrťové centrum Ládví a nižší centra občanské vybavenosti („Včely“), kde stanovuje koeficienty intenzity využití tak, aby byla ochráněna původní urbanistická koncepce a centra vybavenosti se neproměnila nežádoucím způsobem (například v kapacitní zástavbu a převahou bydlení či administrativy jako v případě dřívějších záměrů vlastníků).

Dále mění plochy veřejných prostranství u metra Ládví tak, aby lépe odpovídaly jejich cílové podobě a využití dle vize. Navrhovaná změna žádným způsobem neomezí rekonstrukce a užívání stávajících staveb soukromým vlastníkem. V případě, že v budoucnu by objekty občanské vybavenosti získá samospráva, umožní navrhovaná změna díky započtení okolních pozemků jejich rozvoj a mírné navýšení kapacity v intencích radou městské části schválené Vize sídliště Ďáblice.

Anketa

Má Miroslav Kalousek šanci stát se prezidentem České republiky?

2%
96%
hlasovalo: 14590 lidí

Kompletní návrh pořízení změny územního plánu - upřesnění transformačních ploch s různou mírou využití a kódů využití území na sídlišti Ďáblice, předložil zastupitelstvu místostarosta a radní pro územní rozvoj Jiří Vítek (Patrioti). Jeho návrh byl většinou zastupitelů MČ Praha 8 schválen. Návrh nepodpořil hlasováním „pro“ pouze politický spolek Praha Sobě - Osmička žije.

„Na tomto příkladu se ukazuje, jak je důležité propojení veřejnosti a zastupitelů. Tento důležitý materiál k ochraně Ďáblic a především hlasování na zastupitelstvu MČ Praha 8 ukazuje, že drtivá většina politických stran a hnutí je proti zahušťování Ďáblic a to je silný signál směrem k hlavnímu městu, které musí tento materiál ještě schválit na svém zastupitelstvu,“ uvedl radní pro strategický rozvoj Tomáš Hřebík (STAN).

Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…