Hřib (Piráti): Svému nástupci přeji pevné nervy

17.02.2023 16:21 | Tisková zpráva

Hned následující den po ustavujícím zasedání Zastupitelstva hl. m. Prahy, kde byli zvoleni noví členové Rady hl. m. Prahy, dnes oficiálně předal bývalý primátor a současný I. náměstek Zdeněk Hřib primátorskou kancelář na Nové radnici na Mariánském náměstí novému primátorovi Bohuslavu Svobodovi.

Hřib (Piráti): Svému nástupci přeji pevné nervy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Hřib

Za přítomnosti médií bývalý primátor oficiálně předal agendu svému nástupci a provedl ho prostorami jeho nové pracovny, kde Bohuslav Svoboda přebýval už v letech 2010 až 2013, kdy vedl hlavní město poprvé. Oba následně začali ve svých nových kancelářích hned pracovat.

„Dnes jsem předal kancelář svému nástupci a přeji mu pevné nervy ve vedení Prahy. Během uplynulého volebního období se nám podařilo agendu primátora digitalizovat, takže místo stohu papírů dostal pan primátor přístup ke sdílenému disku, kde jsou uloženy veškeré materiály,“ řekl Zdeněk Hřib, I. náměstek primátora hl. m. Prahy.

„Po převzetí primátorské kanceláře jsem připraven pustit se hned do práce. Nemáme žádných sto dní hájení. Žijeme v dynamické době a není času nazbyt. Jako primátor mám ve své gesci - kromě energetiky a bezpečnosti, jež považuji za prioritní - i zahraniční vztahy. Musím konstatovat, že se hlavní město za poslední čtyři roky v této oblasti výrazně posunulo. V tomto ohledu bych proto rád zachoval kontinuitu a navázal na svého předchůdce,“ prohlásil primátor Bohuslav Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině