Hřib (Piráti): Tramvaje se vrací v plném provozu na Malou Stranu

28.03.2023 15:45 | Ze sítí

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dokončení rekonstrukce tramajové trati na Malé straně

Hřib (Piráti): Tramvaje se vrací v plném provozu na Malou Stranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Zdeněk Hřib

Teď jednáme, jak oblast dopravně zklidnit! Díky pracovnímu nasazení a dobrému počasí se podařilo obnovit tramvajový provoz po rekonstrukci kolejí na Malé Straně téměř o týden dřív. Je to dobrá zpráva, protože tramvaje jsou v oblasti nejvýkonnější dopravní prostředek s ohledem na množství přepravených lidí. Pro představu, Karmelitskou ulicí přes den projede v tramvajích přes 50 000 cestujících (oproti 16 000 cestujícím v automobilech).

Nabízí se tedy otázka, jestli už konečně oblast nezklidnit od většinové tranzitní automobilové dopravy. Jak se totiž ukázalo, žádný dopravní kolaps při uzavírce nenastal. A vzhledem k tomu, že Blanka je dokončená, a severozápadní objízdná trasa po Městském okruhu je tedy k dispozici, zklidnění nic nebrání. Ostatně právě se záměrem regulovat dopravní zátěž v historickém centru byly tunely stavěny.

Nyní ještě čekáme na vyhodnocení dat k uzavírce, která budeme mít do tří týdnů. Už v pondělí jsem se ale sešel se starostkou Prahy 1 Terezií Radoměřskou a místním náměstkem pro dopravu Vojtěchem Ryvolou, abychom se začali bavit o možnostech, které se nabízí. Další diskusi samozřejmě povedu i s kolegy na magistrátu a věřím, že najdeme shodu a dojdeme k řešení, které Prahu přiblíží k moderním západním městům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…