Hrnčíř (SPD): Saúdská Arábie má trest smrti za rouhání a čarodějnictví. Měla by ale začít u sebe...

29.07.2015 9:42

Saúdská Arábie prostřednictvím Abdulmajeeda Al-Omara, ředitele pro vnější vztahy na ministerstvu islámských záležitostí, vyzvala mezinárodní společenství, aby zakázalo veškerou kritiku náboženství. Co na to USA?

Hrnčíř (SPD): Saúdská Arábie má trest smrti za rouhání a čarodějnictví. Měla by ale začít u sebe...
Foto: red
Popisek: Jan Hrnčíř (SPD)

Saúdská Arábie se dlouhodobě snaží chránit islám před kritikou a prosadit globální zákony proti rouhání. Saúdská Arábie má totiž velmi brutální omezení svobody projevu a nejrigidnější protirouhací právní předpisy ve světě. Má trest smrti za rouhání, stejně tak i za opuštění islámu nebo čarodějnictví. SA také definuje ateismus jako terorismus.

Saúdská Arábie uvěznila bloggera Raifa Badawiho, který byl odsouzen k 10 letům vězení, protože založil diskusní blog o náboženství v Saúdské Arábii.
S ukončením kritiky náboženství, by měla SA začít především doma, neboť saúdské státní školní učebnice jsou především tvrdě antisemitským a anti-křesťanským materiálem.

Je zajímavé, že USA, které se prý snaží všude ve světě prosazovat lidská práva a demokracii, v případě saúdského tvrdě teokratického režimu, mlčí…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…