Hrnčíř (SPD): Turecko do EU a Británie ven?

21.02.2016 18:45

Výsledkem posledního summitu evropských špiček je posílení vazeb s Tureckem. Vydírání Evropy ze strany tureckých představitelů se unijním lídrům evidentně líbí.

Hrnčíř (SPD): Turecko do EU a Británie ven?
Foto: red
Popisek: Jan Hrnčíř (SPD)

Vyděračská politika ze strany Turků v souvislosti s migrační krizí, může tak v klidu pokračovat. Po dalším zkasírování miliard eur od EU, bude nepochybně dalším požadavkem urychlené přijetí do Evropské unie. Početná turecká menšina v Německu, by to jistě přivítala a A. Merkelová zřejmě počítá s její podporou ve volbách.

Turecký prezident Erdogan, zatím neustále stupňuje své požadavky a vyhrožuje, že pokud nebudou splněny, může Turecko kdykoli otevřít brány uprchlíkům do Evropy. V posledním týdnu výrazně zesílil proud migrantů z Turecka, což jistě není náhoda, vzhledem ke konání summitu. Je to jen další snaha zatlačit na evropské lídry před dalším summitem v březnu, tentokrát za účasti Turecka. Snahy zemí Visegradu o skutečné řešení migrační krize, byly opět zesměšněny, zkritizovány a odmítnuty. Tato destruktivní unijní politika přivedla Brity k úvahám o vystoupení z EU. Jestli Británie zůstane nebo vystoupí z EU, o tom rozhodnou britští voliči v referendu 23. června tohoto roku, jak po summitu oznámil britský premiér Cameron.

Velmi oblíbený londýnský starosta Johnson se chystá oznámit, že podporuje odchod Velké Británie z EU. Stejně tak se dle posledních průzkumů vyjádřila i většina obyvatel Velké Británie. Možná už se teď v Bruselu potají připravují na nahrazení Velké Británie Tureckem? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hilšer: Vláda více oligarchů, kterým posluhuje politická stafáž

7:02 Senátor Hilšer: Vláda více oligarchů, kterým posluhuje politická stafáž

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k oligarchizaci české politiky.