Hrnčíř (SPD): V Makedonii se zřejmě odehrává kosovský scénář pod taktovkou EU

13.05.2017 13:05

Ozbrojenými konflikty a politickou krizí zmítaná Makedonie, čelí hrozícímu rozpadu země. Makedonie je již delší dobu ve vážné politické krizi kvůli účasti stran albánské menšiny v budoucí vládě, která štěpí zemi.

Hrnčíř (SPD): V Makedonii se zřejmě odehrává kosovský scénář pod taktovkou EU
Foto: red
Popisek: Jan Hrnčíř (SPD)

Tato promuslimská koalice má přirozeně podporu EU i politických neziskovek. Krize, která se odehrává v Makedonii, nám názorně ukazuje, kam až může dojít soužití s muslimskou menšinou. Albánští muslimové neustále útočí na Makedonce a kosovští představitelé vyhrožují likvidací Makedonie. Jde nepochybně o stejný scénář, jaký známe už ze Srbska. Když v roce 1999 letadla NATO „humanitárně“ bombardovala Srbsko jako odplatu za to, že srbská policie bránila kosovské obyvatele před vražedným řáděním muslimských band. Poté došlo k odebrání Kosova Srbsku a jeho předání vůdcům muslimských albánských bojůvek. To vše pod taktovkou Bruselu a NATO, které vybudovalo posléze v Kosovu druhou největší vojenskou základnu v Evropě.

Bylo jen otázkou času, kdy začnou tyto muslimské bandy, tentokrát už s politickým krytím, napadat a destabilizovat sousední země. Dle makedonských úřadů, totiž útočí na bezpečnostní složky v Makedonii, ozbrojené skupiny kosovských Albánců. Podle srbských tajných služeb, do Makedonie v poslední době přešlo z Kosova kolem osmi stovek bývalých albánských povstalců Kosovské osvobozenecké armády (UÇK) a dochází i k přesouvání automatických zbraní.

Ve světle těchto a dalších událostí je zřejmé, že je v Makedonii prakticky připraven stejný scénář, jako před léty v Kosovu.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…