Hroch (Jihočeši): Kraj rozdá na dotacích 105 milionů

22.05.2021 9:20

Z celkové dotace 105 milionů kraj nejvíce podpoří sportování dětí, opravy komunikací, cestovní ruch, dobrovolné hasiče a hospodářsky slabé oblasti.

Hroch (Jihočeši): Kraj rozdá na dotacích 105 milionů
Foto: archiv politika
Popisek: předseda hnutí Jihočeši 2012 Pavel Hroch

Na podporu sportování dětí a mládeže, výkonnostního sportu, opravy a rekonstrukce komunikací, cestovního ruchu, jednotek sboru dobrovolných hasičů a hospodářsky slabých oblastí v jižních Čechách poputuje největší balík peněz z další vlny dotačních titulů schválených krajským zastupitelstvem ve čtvrtek 20. května.

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí

Konkrétně se jedná o devět titulů v celkové výši 105 milionů korun. Informoval o tom náměstek hejtmana pro dotace Pavel Hroch.

„Krajští zastupitelé rozhodli, že na dotační tituly Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže, výkonnostního sportu poputuje 50 milionů, Podpora oprav a rekonstrukcí místních komunikací 28,9 milionu, Podpora cestovního ruchu 6,98 milionu, Neinvestiční dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Jihočeského kraje 6,7 milionu, Rozvoj hospodářsky slabých oblastí Jihočeského kraje 6 milionů, Podpora činnosti sportovních svazů a České unie sportu 5 milionů, Podpora výstavby a obnovy malých vodních nádrží 4,1 milionu, Podpora rekreační dopravy na území Jihočeského kraje 1,82 milionu a Podpora vzdělávání lékařů 500 tisíc korun,“ upřesnil náměstek hejtmana pro dotace.

V rámci dotačního titulu Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže - výkonnostního sportu získá podle Hrocha například Tělocvičná jednota Sokol Písek 1,75 milionu na projekt sportovní centrum mládeže, v rámci dotačního titulu Podpora oprav a rekonstrukcí místních komunikací získá obec Staré Hobzí na Jindřichohradecku 1,4 milionu na rekonstrukci místní komunikace, v rámci dotačního titulu Podpora cestovního ruchu získá Dům kultury Milevsko 80 tisíc na venkovní kiosek s turistickými informacemi, v rámci dotačního titulu Neinvestiční dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Jihočeského kraje získá obec Libníč na  Českobudějovicku 35 tisíc na pořízení požárního přívěsu k převozu prostředků požární ochrany a analogové radiostanice a v rámci dotačního titulu Rozvoj hospodářsky slabých oblastí Jihočeského kraje získá město Volyně 492 tisíc korun na stavební úpravy místní knihovny.

Více informací najdete od pátku 21. května ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…