Hroza (TOP 09): Kontrolní výbor se situací v Branickém divadle zabýval na základě stížností občanů

15.11.2017 19:23

Reakce zastupitele Prahy 4 na facebookovém profilu na otevřený dopis vedení Branického divadla zastupitelům a radním městské části Prahy 4

Hroza (TOP 09): Kontrolní výbor se situací v Branickém divadle zabýval na základě stížností občanů
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Vážená paní Hanychová,
vážený pane Čížkovský,

přestože jste svůj urážlivý dopis napadající nejen mě, ale i další osoby adresovali místo mě zastupitelům MČ Praha 4, radním a panu starostovi, považuji za správné vám odpovědět. Překvapilo mě, že přesto, že jde zřejmě o reakci na můj článek v posledním čísle obecního časopisu Tučňák, není ve vašem dopise nic, co by vyvrátilo má tvrzení z tohoto článku. Naopak přiznáváte, že jste opravdu ve sporu s řadou vystupujících ve vašem divadle, potvrzujete rušení představení i nelibost nad tím, že se situace divadla stala objektem zájmu médií. Můj článek se věnoval především věcné analýze, proč tato špatná situace v divadle nastala, a také nastínil, jak se z této situace dostat. Napadat mě, že jde o nějaký útok a že jsem snad vůči vám osobně zaujat, je možné jen za předpokladu, že doufáte, že většina občanů můj článek nečetla.

Způsob, kterým se vyjadřujete směrem k hercům a režisérům, kteří si na vás stěžují, považuji za naprosto nepřijatelný. Je samozřejmě výhradně na nich, jak na toto vaše těžko uvěřitelné hulvátství budou reagovat. Kontrolní výbor se situací v Branickém divadle zabýval na svém posledním jednání na základě stížností poškozených občanů. Nejde o tři stížnosti, jak uvádíte ve vašem dopise, ale výrazně více. Zabývat se stížnostmi občanů není nějaká zvůle tohoto orgánu, je to naopak jeho povinnost.

Kontrolní výbor také nejedná tajně, jak píšete ve svém dopise, ale v rámci svého veřejného jednání, na které se mohl dostavit každý občan včetně vás. Kontrolní výbor se na základě stížnosti rozhodl požádat úřad městské části o prověření plnění smluv uzavřených s provozovatelem divadla a doporučil radě města do ukončení této prověrky neposkytovat další veřejné finanční prostředky. Toto považuji za standardní postup, který nic nepředjímá. Z jednání kontrolního výboru jsem si odnesl informaci, že za relativně krátkou dobu vašeho působení v divadle bylo zrušeno celkem 16 představení. Nezdá se mi možné, že by to mohlo být z důvodů neustálých náhlých havárií městského odpadního řadu.

Závěrem rád potvrzuji, že v kritice podoby a organizace výběrového řízení, které vedlo k vašemu výběru jako nového nájemce Branického divadla, se shodujeme.

Dovolte mi ještě jednu prosbu. Pokuste se prosím ve svých dopisech vystříhat dehonestace třetích osob. Pokud vám vaše osobnost nedovoluje se obejít bez urážek, směřujte je výhradně na mne. Jako zastupitel jsem zvyklý podobné tlaky snášet. Ostatní občany z toho prosím vynechte.

S pozdravem

Michal Hroza
zastupitel MČ Praha 4

Otevřený dopis vedení Branického divadla zastupitelům a radním městské části Prahy 4 najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…