Hudeček: Mám v úctě oba dva, jak Mirka Kalouska, tak knížete Karla

29.08.2013 12:11

Reakce primátora Tomáše Hudečka na článek Arogantní primátor Hudeček štěpí TOP 09. Děsí prý už i knížete, který ho protlačil.

Hudeček: Mám v úctě oba dva, jak Mirka Kalouska, tak knížete Karla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Na základě poslední zkušenosti z jednání klubu a poté, co mi byl poslán článek, uveřejněný v parlamentních listech prosím dovolte, abych se k němu vyjádřil.


 
Článek dává dohromady určité již dávno vyřčené pasáže a dovolte, abych k tomu napsal komentář, byť podle mého názoru je snad úplně zbytečný.
 
Nadpis a podnadpis - primátor štěpí top na kalouskovce a schwarzenbergerovce a děsí už i knížete

- toto si protiřečí, neboť pokud bych byl schwarzenbergerovec, těžko jej můžu děsit a dlouhodobě mám v úctě oba dva, jak Mirka Kalouska tak knížete Karla.
 
První odstavec je doslova přebrán z 2 měsíců starého textu před zastupitelstvem, který říká Poche z ČSSD.

Odstavec s nadpisem ohledně výměny zastupitelů

Bylo to v otázkách Daniely Drtinové (měsíc a půl zpět) a bylo to na provokativní otázku ohledně výměny Pavla Richtera za Jirku Nouzu. Uhnul jsem odpovědí, že by byla třeba výměna většiny zastupitelstva (tedy ODS a ČSSD). Navíc ta citace není ani přesná ani nedává smysl: "vyměnil bych zastupitelstvo kolikrát???

- to je přece dokonce nečesky i nemoravsky"

Odstavec o Prague Pride

- že provedu přesně to a ne více, co udělal primátor Svoboda v minulých letech, jsem avizoval a přesně to splnil. Dokonce můj projev v rezidenci byl stran i jakékoliv politiky. Tedy možná jsem udělal spíše méně než on. Volil jsem dle svého přesvědčení (a nejsem ani 4%) a mj. také proto, že 34 letý muž by měl být logicky i otevřenější než 70 letý. Že se to nelíbilo Danielovi Kortemu, to chápu, ostatně řekl mi to, stejně jako mnoho dalších. Spíše by mne zajímalo, kdo to řekl panu Petříkovi, který podobné články dlouho píše. Ostatně taky myslím i ten hned po našem klubu předminulém, jestli si vzpomínáte, kde naprosto přesně popsal, co se na klubu dělo. Což je podle mne trochu škoda, no snad se mu tedy nedostane do rukou i tento email.

Odstavec o Nagyové

- tak tady to už pokulhává značně. Prosím, Jana Šmejcká není vedoucím mé kanceláře!!! Vedoucí odboru kanceláře primátora, která má kancelář mezi prvními a druhými dveřmi po levé straně, když projdete ty prosklené je paní JUDr. Děverová. A svou činnost podle mne vykonává velmi dobře. Byla tam zaměstnaná již před mým příchodem. Dále je v mé kanceláři několik poradců (jak jsem na klubu říkal, jedná se o stejnou funkci, jen s jiným názvem než u náměstka, kde to byli asistenti) - celkově 4. Jedním z nich je Jana Šmejcká, která má za úkol dělat tajemníka sekce rozvoje a infrastruktury. Tak jsme ke každé sekci přiřadili jednoho našeho asistenta, abychom byli schopni v těchto sekcích alespoň nějak fungovat. Prosím Jirku Pařízka a Jirku Nouzu či Pavla Richtera, aby mohli případně sdělit, zda a jak ta sekce mj. i díky organizační práci pracuje. Já mám docela pocit dobrý - tvoříme koncepce a činíme rozhodnutí.

Ohledně Prahy 6 - předsednictví jsem na dobu nezbytně nutnou (věřím, že bude co nejkratší) vzal s tím, abych urychlil proces znovuvytvoření organizace. Nijak rád jsem z Prahy 8 neodcházel. Prosím, snad si pamatujeme, jak vypadala Praha 6 před rokem či více a teď zkrátka znovu vzniká. Jak jsem si mohl u Jany Šmejcké tímto zajistit nominaci na magistrát je přece úplný nesmysl. Tomu vůbec nerozumím. Tady byl zdroj pro pana Petříka nějaký úplně zmatený.

Odstavec o sněmu 5. září.

František Laudát je určitě znechucený ze spousty věcí a dlouhodobě se tím nikdy netajil, čehož si naopak spíše vážím. Kníže jej nominoval na volitelné místo na kandidátce, takže pochybuji, že je znechucený i ze zasahování knížete do Prahy. Měl jsem vždycky pocit, že naopak o knížeti mluvívá spíše hezky.
Těžko mohla existovat dohoda, když jsme nevěděli ani jestli ukončíme koalici a obzvláště bez předpovědi počasí na počátku června, že budeme řešit povodně a následně nominovat primátora.

Odstavec o bohaté nevěstě Jirkovi Vávrovi je divný už tím slovním spojením, které nevěřím, že se líbí samotnému Jirkovi.

Tak tolik prosím můj pohled na věc, přeju hezké čtení a myslím, že spolupráce nějakého topáka s panem Petříkem je třeba do příště trochu zpřesnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Hudeček - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě