Hyský (ČSSD): Ve sběru elektra v obcích je Kraj Vysočina nejlepší

10.05.2020 16:50

Kraj Vysočina patří v třídění papíru, plastu, skla a nápojových kartonů mezi nejlepší kraje! Děkujeme, že třídíte svůj odpad!

Hyský (ČSSD): Ve sběru elektra v obcích je Kraj Vysočina nejlepší
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Ve zpětném odběru elektrospotřebičů ze sběrných míst v obcích dle výtěžnosti v kg na obyvatele v roce 2019 Kraj obsadil první místo mezi kraji. Obce se na sběru podílí z 66%, dalšími „sběrači“ jsou prodejci, dobrovolní hasiči a mobilní sběry. To jsou výsledky kolektivního systému pro zpětný odběr elektrospotřebičů ELEKTROWIN a.s. za rok 2019.

Předcházení vzniku odpadu, kam zpětný odběr elektrospotřebičů spadá, má na Vysočině dlouholetou tradici. Vedle technické podpory – vybavení sběrnými nádobami, zabezpečení sběrných dvorů je neméně důležitou součástí i environmentální osvěta.

„Spolupráce kraje se společností ELEKTROWIN se daří realizovat již od roku 2010. Letní dovádění s Vysočinou, zahájení sezóny v záchranné Stanici Pavlov nebo Den s Krajem Vysočina jsou tradiční akce pro laickou veřejnost. Pro tu odbornou jsou určeny semináře a exkurze nebo informační materiály shrnující základy odpadového hospodářství a příklady dobré praxe,“ uvedl příklady podporovaných aktivit krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Martin Hyský.

Nejlepší odpad je ten, který nevznikne!

Více informací je k dispozici v závěrečné zprávě z roku 2019 zveřejněné na krajském portálu Odpady Vysočiny ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…