Ivo Valenta: Navzdory covidu se dívám stále dopředu

19.10.2020 10:37

Čtu v médiích, že jsem prohrál volby. Já to však vidím jinak. Získal jsem zlatou a stříbrnou medaili. Vyhrál jsem první kolo, a v kole druhém jsem skončil na druhém místě.

Ivo Valenta: Navzdory covidu se dívám stále dopředu
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Více než jedenáct tisíc hlasů z prvního kola a více než osm tisíc hlasů z druhého kola, to je přece obrovská podpora od lidí napříč celým regionem. Moc si toho vážím, a nejen proto v podstatě nikam neodcházím. Mám dostatek sil a energie k tomu, abych se se vztyčenou hlavou díval na další aktivity, projekty či výzvy. Jako všichni mí vrstevníci, také já jsem přeci chlap v nejlepších letech. Navíc mé malé děti mi stále dodávají spoustu energie.

Ano, nebudu nadále zastávat funkci slováckého senátora. To však neznamená, že zapomenu na všechna témata, kterým jsem se v posledních šesti letech věnoval. Ba naopak. Budu je velmi pozorně sledovat, komentovat, a pokud bude třeba, tak jim i ze své pozice pomohu. Za šest let se nám společně podařilo udělat velký kus práce a byla by škoda, kdyby se teď vše mělo zastavit jen k vůli tomu, že voliči rozhodli jinak.

A když už jsme u těch voličů … Opět se potvrdilo, že lidovci mají v našem regionu velmi disciplinované voliče. A když se k nim pak přidají i ti, kteří dají raději přednost kandidátovi jiné politické strany namísto toho, aby podpořili toho, kdo v zásadní chvíli pomohl ODS k pozici předsedy horní komory parlamentu, pak vám zůstanou už jen opravdu skalní fanoušci, pro které jsou výsledky, názory a tah na branku více než politikaření. Právě proto si každého jednoho hlasu tolik vážím a tato podpora mne motivuje k tomu, abych dál pokračoval ve veřejných aktivitách. A vím, že v tom nezůstanu osamocen.

Čeká nás těžká doba. Vláda zavřela, co mohla. Školy, bary i hospody. Snaží se zkrotit nárůst počtu pacientů s Covid-19, především těch, kteří by potřebovali nemocniční péči. Bohužel jsme však opět svědky chaosu, absence jakéhokoliv uceleného krizového plánu a tahání opatření z pomyslného rukávu. Teď zřejmě nemáme na výběr. Je třeba se soustředit na přibrzdění epidemie a pomoci zdravotnímu systému zvládnout tento nápor. Mimochodem i v případě lékařů a zdravotních sester se nyní natvrdo ukazuje to, jak stát dlouhodobě zanedbával a systémově neřešil tento klíčový segment. Bohužel. Ale to neznamená, že nebudu vládě dýchat na krk, abych se zastával všech, kteří tvrdě doplatí na toto opatření. Nejen malých živnostníků a podnikatelů např. v gastronomii a cestovním ruchu, ale také právě jejich zaměstnanců, kteří se stali nedobrovolnými rukojmími vládních restrikcí.

Buďme na sebe opatrní, ale nepropadejme panice. Bude těžké překonat toto období, pro některé zdravotně, pro mnohé ekonomicky i psychicky. Sociální a společenská izolace nikomu nepřidá, stejně jako odtržení od kultury, tradic, sportu, koníčků. Těžké to budou mít i školáci včetně jejich rodičů. Víte, že fandím moderním technologiím, ale děti prostě patří do školy. Vždyť od začátku roku tam vlastně byli jen pár týdnů, a to se dřív nebo později projeví v celé společnosti.

Tak pevné zdraví, hlavu vzhůru a dívejme se dopředu.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce