Jakob (TOP 09): Odmítáme poskytnout dotaci 10 milionů na sraz motorkářů

08.12.2017 14:40

Zastupitelstvo Středočeského kraje čeká rozhodnutí týkající se budoucích rozpočtových výdajů. Plénum oslovili zástupci Harley-Davidson (zastoupení společností Klasik Moto, a.s.) s žádostí o desetimilionovou finanční podporu a argumentem, že akce potenciálně přinese velké zisky. Zastupitelé TOP 09 si kladou otázku, proč částku, která je ekvivalentem ročních nákladů menší školy, poskytnout na oslavu firmy, která jen za poslední čtvrtletí dosáhla zisku 1,5 miliardy korun.

Jakob (TOP 09): Odmítáme poskytnout dotaci 10 milionů na sraz motorkářů
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Krajští zastupitelé TOP 09 obdrželi před jednáním výzvu od Radky Klímové, starostky Černuc, která společně s mnoha dalšími představiteli samospráv apeluje na zastupitele, aby nepodpořili finanční podporu 10 milionů Kč na oslavu 115. výročí vzniku značky Harley-Davidson, kterou navíc bude hostit holešovické Výstaviště v Praze a středními Čechami tak motorkáři pouze projedou.

“Evidentně je této akci dávána velká priorita, vzhledem k poskytnutému prostoru, snad i většímu, než projednání celkového rozpočtu kraje pro příští rok. Naším úkolem není sponzorovat komerční akce. Pozastavujeme se nad tím, proč dotovat v zásadě průjezdní akci, která navíc bude muset překonat úskalí našich středočeských silnic, kterým by možná podobná částka slušela více,” přibližuje situaci krajský předseda Jan Jakob.

Návrhy na využití obdobné částky přitom, s daleko menším zájmem ze strany krajské koalice, přicházejí i přímo ze středočeských měst a obcí. “Dotovat z rozpočtu kraje privátní ziskové akce samozřejmě odmítáme. Kraj má jiné úkoly. Mnohem více by města a obce ocenily krajskou podporu drobnějších projektů, atˇ už kulturních, či sportovních. Apeluje na nás s tímto názorem 134 starostů a 131 místostarostů Středočeského kraje. Každý z nich má smysluplnější plán, jak by tuto částku využil ve svém městě nebo obci mnohem užitečněji - skutečně ve prospěch občanů, zejména dětí,” vyjadřuje svůj postoj krajský zastupitel, lékař a manažer nemocnice Petr Tiso.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…