Jakubec (TOP 09): Chceme nabídnout lidi se zkušenostmi v komunální politice

10.09.2018 8:35

Ještě více zapojit občany města do rozhodování a zlepšit dopravu v Olomouci. To jsou některé z bodů programu pro komunální volby, se kterými v těchto dnech vstoupilo čtyřicet pět kandidátů TOP 09 a nezávislých do horké fáze volební kampaně.

Jakubec (TOP 09): Chceme nabídnout lidi se zkušenostmi v komunální politice
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Jedním z hlavních hesel letošních voleb ve městě je motto „Zkušenosti rozhodují“. Kandidátka tak nabízí celou řadu osobností veřejného života, ale i nových tváří. Z těch nejzajímavějších je to například předseda Krajské rady zdravotně postižených Milan Langer, majitel pivovaru Chomout Jiří Švarc nebo olomoucký fotograf Štefan Berec.

„Chceme lidem v Olomouci nabídnout nejen zajímavé osobnosti veřejného života, ale i lidi se zkušenostmi v komunální politice. Proto je na předních místech kandidátky olomoucká nezávislá zastupitelka Dominika Kovaříková nebo současná radní Anna Taclová“, říká lídr kandidátky a náměstek primátora Aleš Jakubec.

Top 09 a nezávislí představí veřejnosti pět programových priorit, na které se chtějí zaměřit. Mezi ně patří i problematika veřejné zeleně. Hlavním cílem je dokončení již započaté revitalizace městských sadů a nově prosazení Modrozelené infrastruktury v Olomouci.

„Rozšiřování zeleně do ulic, obnova městských sadů a udržení vody ve městě patří mezi naše hlavní priority. Na změny klimatu, které se projevují i v Olomouci, je potřeba neprodleně reagovat. Studie Modrozelená infrastruktura, která si klade za cíl udržet ve městě vodu, již je zpracovaná a my ji chceme v příštím volebním období prosadit a uvést do praxe “, popisuje Dominika Kovaříková, která má v gesci programovou oblast životního prostředí.

Program TOP 09 a nezávislých nezapomíná ani na sociální problematiku. „Chceme zachovat podporu města organizacím, které, které pomáhají dětem s postižením nebo poruchou autistického spektra, dospělým lidem s handicapem žít životem, srovnatelným s jejich vrstevníky či seniorům, kteří se již o sebe nedokáží sami postarat, ale chtějí žít v přirozeném prostředí, na které byli zvyklí celý život. Z vlastní praxe vím, jak je tato pomoc důležitá“, přibližuje programový bod olomoucká radní a trojka na kandidátce Anna Taclová.

TOP 09 a nezávislí se ve volbách představí jako sebevědomé uskupení, které má za sebou celou řadu úspěšných projektů, zásadních vizí a koncepčních řešení, na které chce v kampani upozornit, ale především na ně v příštím volebním období navázat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů