Jakubec (TOP 09): Spolupráce, která Olomoucký kraj posune k prosperitě

09.10.2019 16:10

Lidovci, TOP 09 a Zelení budou do kraje kandidovat v koalici.

Jakubec (TOP 09): Spolupráce, která Olomoucký kraj posune k prosperitě
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Tři politické subjekty – KDU-ČSL, Strana zelených a TOP 09 se dohodly na společné kandidatuře do krajských voleb 2020. „Bude to již třetí volební období, kdy půjdeme do koalice spolu se Zelenými pod hlavičkou „Koalice pro Olomoucký kraj a nyní nově i s TOP 09. Dáváme tím jasný signál občanům, že se umíme domluvit na společném postupu, na programu a základních hodnotách, které chceme na krajské úrovni prosazovat, tedy především zodpovědnou, transparentní, protikorupční a neklientelistickou správu Olomouckého kraje“, řekl předseda KDU-ČSL Olomouckého kraje Ivo Slavotínek.

„Těší nás, že všechny tři strany souhlasí s environmentální politikou – vodou v krajině, podporou sofistikovaného řízení odpadového hospodářství a odporem vůči kanálu Dunaj – Odra – Labe,“ doplnila spolupředsedkyně Strany zelených Hana Vacková.

Aleš Jakubec ocenil korektnost, s jakou vyjednávání o vzájemné spolupráci probíhalo. „Jsem rád, že se nám podařilo vytvořit uskupení, které může oslovit řadu voličů v Olomouckém kraji. Rovněž věřím, že to je začátek dlouhodobé spolupráce, která právě Olomoucký kraj posune k prosperitě.

Jednání o společném postupu probíhala od března letošního roku, prvním krokem směrem k zahájení faktické spolupráce v tomto formátu je podpis Memoranda o spolupráci v krajských volbách 2020, které bylo podepsáno dne 7. října 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…