Janda (ODS): Premiér ani ministr zdravotnictví to neřešili

09.07.2020 17:44

Projev na 56. schůzi Poslanecké sněmovny dne 9. 7. 2020 ke kontrole plnění usnesení Poslanecké sněmovny k vyhodnocení průběhu první vlny pandemie koronaviru a opatření k prevenci druhé vlny a informacím vlády o aktuálním výskytu COVID v lokálních ohniscích, zejména v Moravskoslezském kraji

Janda (ODS): Premiér ani ministr zdravotnictví to neřešili
Foto: ODS
Popisek: Jakub Janda

Děkuji za slovo. Já chci jen reagovat na pana poslance Hájka, vaším prostřednictvím pane místopředsedo. Já panu poslanci děkuji za poklonu, kterou mi tady vyšvihl, nebo jak to říct, i když nevím, jak upřímně to myslel.

Za druhé, musím se ohradit určitě k tomu, že používáme stejný slovník. Já si myslím, pane poslanče, že my dva opravdu stejný slovník nepoužíváme a nikdy používat nebudeme.

A za třetí se ptal, jestli jsem tam byl. Já jsem z regionu, jsem z Moravskoslezského kraje. A pokud bych přijel na ty doly, tak nejsem kompetentní osoba, aby mě tam pustili. Od toho jsou jiní lidé a ti lidé, kteří to měli řešit - potažmo tady pan ministr, pan premiér a paní ministryně Schillerová - tak ti to neřešili. Já jsem tady od toho, abych tento problém zmínil, že v Moravskoslezském kraji se něco takového děje a ti, co by měli konat, tak nekonají.

A další věc jen tak na závěr. Nemáme tady pana premiéra, tak nevím, jestli budete ještě nadále exhibovat. Když se to vezme, vy jako bývalý horník, ale nepřipadá mi, že bráníte ty horníky a ty dotčené lidi v tom Moravskoslezském kraji. To si myslím, že tady spíš hájíte jenom zájmy vaší vlády, která v tomto naprosto selhala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…