Janeček (ČSSD): Hokej bez hazardu? No konečně

27.02.2014 19:09

Po olympijské přestávce startuje domácí extraliga. Hraje ji ­ - jak známo - 14 týmů. Třináct z nich nosí loga stavebních firem, finančních ústavů či průmyslových podniků, čtrnáctý se léta nechal kojit penězi z prohraných sázek.

Janeček (ČSSD): Hokej bez hazardu? No konečně
Foto: senat.cz
Popisek: Miloš Janeček

Nesouhlasím s názorem, že město Brno přišla snaha o zpřísnění regulace hazardu pěkně draho. Když česká firma Kajot, výrobce a dodavatel jednorukých banditů, oznámila, že kvůli snaze města o nulovou toleranci nebude podporovat sport na jižní Moravě, propadli mnozí malomyslnosti k osudu brněnského hokeje a někteří z nich určitě zauvažovali, zda se v boji proti hazardu nezašlo příliš daleko.

Nejednalo se totiž o první pokus, kdy hazard vyvíjel nátlak na brněnské zastupitele (např. viz zde). Po trapném pokusu se spamováním totožně stylisticky formulovaných dopisů a výkřiků typu, že bez peněz z hazardu se zhroutí nadační systém podpory handicapovaných dětí, šáhl hazard po kalibru z jiného soudku. Čím je Rusovi „sborná“, Kanaďanovi „Gretzky“, tím je pro roduvěrného Brňana klub z haly Rondo.

Domnívám se, že ani tento pokus hazardu nevyjde. Brněnský hokej byl před hazardem a bude i po něm. Dětinská odplata kapitánů herního průmyslu by měla být pro slavný klub naopak příležitostí k nalezení sponzora, jehož předmět podnikání nerozvrací rodiny, nezvyšuje kriminalitu a není příčinnou negativních sociálních jevů.

Je jen dobře, že z Brna se s ostudou pakuje sponzor tak drzý, který po sobě nechal pojmenovat i tradiční víceúčelovou sportovní halu. Rondo bude zase Rondem a brněnská Kometa získá svoji tvář. Když loni hazard odešel z brněnského baseballu, dosáhli Draci Brno na extraligový titul. Přeji totéž Kometě. Proč by hazard měl vydírat Kometu? Dovolíme mu, aby Kometou držel sportovní Brno v šachu?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby