Janeček (KSČM): Euro v současné době nepřijímat

07.05.2014 10:22

V současné době se všude hodně hovoří o přijetí eura, vzhledem k přistoupení ČR k fiskálnímu paktu, tedy pravidel rozpočtové kázně, která by se na nás za podmínky přijetí společné měny vztahovala.

Janeček (KSČM): Euro v současné době nepřijímat
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Vláda nám oznámila, že tento fiskální kompakt je prvním krokem k přijetí eura pro ČR, i když termínů akceptování společné měny jsme už od reprezentantů státu slyšeli mnoho. Osobně tento narychlo sepsaný šestnáctistránkový dokument v podobě mezinárodní smlouvy považuji za naprostý paskvil. Euro má v současné době podporu pouhých 25 procent občanů a to je velmi málo pro tak zásadní krok ke společné měně. Největší riziko spočívá totiž v tom, že jednotlivé státy EU nebudou moci provádět svoji vlastní měnovou politiku a dalším vážným problémem jsou asymetrické šoky Evropské centrální banky. Nevhodná monetární politika může jednotlivé aktéry eurozóny ještě více destabilizovat a to je to poslední, co bychom si v době přetrvávající krize přáli. Jde zde i o určitou ztrátu suverenity. Euro se pro nás v budoucnu stane přijatelné jedině tehdy, až budeme zdravou a silnou ekonomikou, která roste. Jsem pro to, aby lidé rozhodli sami v referendu a nikam se hlavně nespěchalo.

Ing. Pavel Janeček, kandidát pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…