Janeček (KSČM): Kolik peněz stojí mandát od lidí v ODS?

17.07.2014 13:15

Stíhání bývalých poslanců ODS v kauze Jany Nagyové, současné manželky expremiéra Petra Nečase, bylo po zásahu Nejvyššího soudu zastaveno vzhledem k jejich poslanecké imunitě. Právníci, kteří je zastupují, ale ani chvíli nelenili a ihned podali žaloby na odškodnění, kde žádají tučné finanční částky v řádech milionů korun.

Janeček (KSČM): Kolik peněz stojí mandát od lidí v ODS?
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

Bývalí poslanci strany nechvalně proslulé neustálými skandály a korupcí - Petr Tluchoř, Ivan Fuksa a Marek Šnajdr - požadují peněžitou náhradu od ministerstva spravedlnosti. Svoji morální újmu spočítali na tři miliony a další milion vypočítali za vazbu včetně nákladů na právníky a neopomněli ani svůj ušlý zisk. Suma sumárum částka činí čtyři miliony korun.

Žalobci jim dávali za vinu to, že se vzdali svých poslaneckých mandátů, aby prošel vládní daňový balíček, a to výměnou za velmi lukrativní "trafiky". Kauza možného podplácení těchto exposlanců v podstatě shodila celou Nečasovu vládu. Fyzik Petr Nečas, jeho nynější manželka Nagyová, co měla prokazatelně větší slovo než on, a Fuksův náměstek Boček, jsou stále obvinění kvůli lukrativním postům – „trafikám“. „Povedená“ trojice exposlanců nyní vystupují jako svědci tohoto případu.

Češi žijící na hranici bídy, v dnešní době jich není málo, by si určitě za milion rádi sedli do vazby nebo přišli k oné morální újmě za pár milionů. Kolikrát si pokládám otázku, jestli je demokracie v ČR ještě přítomna.

Ing. Pavel Janeček, KSČM

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Janeček

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice