Janeček (O.K.strana): Pan Okamura už fakt neví jak podplatit voliče

27.02.2014 19:08

Televizní a rozhlasové poplatky platit či neplatit? Toto téma se  stává součástí politického boje mezi jednotlivými stranami. Obě varianty mají své příznivce, ale i odpůrce.

Janeček (O.K.strana): Pan Okamura už fakt neví jak podplatit voliče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

Proč neplatit?

Jako konzervativní politik jsem proti jakýmkoliv poplatkům nebo skrytým daním.  Služba, která si na sebe nevydělá komercí, by měla na trhu zaniknout. Jenže Český rozhlas a Česká televize nejsou komerční službou, ale plní funkci objektivního a vyváženého zpravodajství a jsou „hlídačem“ demokracie.

V případě, že by byla tato veřejnoprávní média odkázána pouze na dotace z Parlamentu ČR a na komerční sféru, ztratí přirozeně svojí nezávislost. Bohužel víme, kam vede skupování komerčních novin a radií určitou skupinou podnikatelů navázaných na politiku.

Proč platit?

Občané České republiky si zaslouží média, která nejsou závislá na politicích ani na komerční sféře.

Český rozhlas a Česká televize přináší díky přímým poplatkům od občanů ČR vyvážené zpravodajství, může se zabývat a zabývá se nevýdělečnou osvětovou, kulturní a vzdělávací činnost.

I když jsem konzervativní politik, v tomto případě je poplatek od občanů ČR pro veřejnoprávní média opodstatněný. Je pro ochranu demokracie a vyváženého zpravodajství nezbytný.  Ponechme si tato média, neprivatizujme je a zabraňme zásahům do nezávislého zpravodajství.

Jiří Janeček 
Předseda Občanské konzervativní strany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: O.K. strana

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.