Janeček (Otevřeme Česko): Žádáme o hlasy poradní, abychom pomohli předcházet současným nesmyslným poškozujícím rozhodnutím

14.11.2021 16:27 | Tisková zpráva

Prohlášení

Janeček (Otevřeme Česko): Žádáme o hlasy poradní, abychom pomohli předcházet současným nesmyslným poškozujícím rozhodnutím
Foto: Otevřeme Česko
Popisek: Hnutí Otevřeme Česko normálnímu životu s podporou Chcípl PES

My, občanská sdružení, politická hnutí, strany a občané, vyzýváme vládní, ale i nevládní organizace, aby přijaly naše zástupce, kteří hájí práva a svobody občanů ČR. Žádáme o hlasy poradní, abychom pomohli předcházet současným nesmyslným poškozujícím rozhodnutím, která byla až do dnešní doby v našem právním uspořádání naprosto nepředstavitelná.

V České republice je dlouhodobě porušována Ústava ČR, omezuje se podnikání a dochází k ekonomické likvidaci některých skupin obyvatelstva. Jsme znepokojeni naprostou absencí našeho názoru ve veřejném prostoru a jak je možné vidět z rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, jsou tyto názory v demokratické společnosti zcela legitimní.

Nyní dochází k jednání o nás bez nás a je v zájmu celé naší společnosti tento stav změnit. Rozhodují úředníci nebo politici bez znalosti situace a svými rozhodnutími významně ovlivňují hospodářství a život občanů ČR. Bývalý ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček již několikrát odmítl jednat s našimi odborníky a je jedním z hlavních viníků přímo zodpovědných za současný stav, kdy díky brutálním vládním “protipandemickým” zásahům a naprosto neúspěšné podpoře postižených živnostníků a podnikatelů dochází ke krachům, zdražování energií a s tím spojené nezaměstnanosti.

Musíme do naší společnosti opět vrátit zdravou diskuzi, kdy ke kulatému stolu usednou odborníci napříč ekonomickým, zdravotním a názorovým spektrem, aby bylo možné celou situaci probrat ve všech jejích aspektech a na základě toho činit odpovědná a rozumná opatření. Jsme velice znepokojeni situací, kdy je společnost ovládána strachem a kde se vláda chová jako "novodobá šlechta" potírající názory, které nejsou v souladu s jejím oficiálním narativem.

Anketa

Zvládne Fialova vláda covid lépe než Babišova?

3%
94%
hlasovalo: 36258 lidí

Dále považujeme za naprosto klíčové, aby bylo očkování, s plnou informovaností občanů o možných i neznámých dopadech na jejich organismus, v naší demokratické společnosti založeno na naprosté dobrovolnosti, nepodmíněné žádnými restrikcemi.

V současné době se v médiích množí názory odborníků, kteří zdůrazňují, že očkování není samospasitelné, a že menší úmrtnost je pouze díky promoření (imunizaci) společnosti z minulých období. Dokonce se mluví o pandemii očkovaných. Očkovaní lidé byli obelháni vládou, že jsou po aplikaci vakcíny v bezpečí a hlavně, že jsou bezpeční i pro své okolí. Data jasně ukazují, že tomu tak není a je nutné se k této situaci okamžitě postavit, jinak dojde k ohrožení zdraví našeho národa s velkými ekonomickými dopady na celou naší společnost.

Naším cílem je, aby se na veřejnosti dostalo prostoru všem, kteří vyjadřují svůj fundovaný odborný názor. Je nepřípustné, aby ve veřejném prostoru nadále přetrvávala naprostá absence všech odborníků, kteří si pouze dovolili vyjádřit kritický názor. Tato cenzura zdravého rozumu je naprosto nepřijatelná a nesmí mít v naší demokratické společnosti žádný prostor. Považujeme za nutné tuto situaci okamžitě změnit!

Dnes sdružujeme přes 30 organizací: Otevřeme Česko – Chcípl PES, Trikolora, Svobodní, Manifest, Prameny, Akce D. O. S. T, Mezinárodní institut pro rodinu a dítě, Švýcarská demokracie, Vraťme děti do školy BEZ PODMÍNEK, Společně jsme silnější, Občan v odporu atd.

Pokud naší nabídce ke spolupráci nevyhovíte, máme právo se domnívat, že tak činíte záměrně za účelem poškodit naši republiku a její občany.

Jakub Olbert a Jiří Janeček
info@Otevremecesko.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…