Janko (ČSNS 2005): Volba prezidenta

07.02.2018 21:29

Kde končí řád a pořádek, začíná demokracie a bordel.

Janko (ČSNS 2005): Volba prezidenta
Foto: Vít Hassan
Popisek: Karel Janko, předseda České strany Národně socialistické 2005

Motto: Kde končí  řád a pořádek, začíná demokracie. Začíná tam ale také bordel.

Je po prezidentských volbách, emoce části voličů opadly, ale jistě nezapadly. Budou se projevovat dál.

 

V tomto povolebním tranzu  jsem  bez emocí kontaktoval několik příznivců  a  voličů z  řad protikandidáta - tj. prof. Jiřího Drahoše  s otázkou  proč jej volili?  Nechají se rozdělit přibližně do čtyř skupin:

a)     Jsou svou podstatou liberálně laděni- jsou to převážně mladší lidé v rozletu vč. sluníčkářů a LGBT, kteří nechtějí být ničím omezováni

b)     Jsou to příznivci a členové „pražské kavárny“, umělci, novináři, herci, … kterým vyhovuje liberální prostředí,

c)     Jsou to pochybní zbohatlíci, vrcholoví politici, napojení na státní a stranické penězovody, manažeři zahraničních společností, částečně i restituenti, spekulanti všeho druhu, …., kteří jsou egoistického smýšlení a parazitují na současném liberálním systému.  V tomto výčtu zcela pomíjím jejich stranické zařazení, ale i to tu hraje svoji roli.

d)     Lidé s iracionálním  postojem k EU,  Bruselu a imigraci.

 

Ač i já mám výhrady k některým netaktickým krokům a výrokům Ing. Miloše Zemana, nelze mu upřít jeho koncepčnost, ekonomické myšlení orientované významně ku prospěchu našeho státu, principiální přístup  ke společenskému  hodnotovému  žebříčku,  výraznost  jeho osoby a to nikoliv jen vizuální.

Přesným opakem  je prof.  Jiří Drahoš. Ekonomikou nepolíbený, k EU a Bruselu servilní, (ač v poslední době ubral) tak vítač, hodnotově beztvarý,  ovlivnitelný a řízený kapitálem. A k tomu - dle dnešních měřítek „ liberál“. Prostě - kam vítr, tam plášť. S odvoláním na motto v záhlaví- pro mě nepřijatelný.

 

Je proto zřejmé, že si tyto skutečnosti resp. charakteristiky obou kandidátů vědomně či podvědomně uvědomili voliči z obou táborů. Disproporce ve výsledku voleb v tomto směru vznikla v Libereckém a Královéhradeckém kraji pravděpodobně  výjezdem  pražáků do hor v době voleb.  Byl jsem vždy přesvědčen o tom, že občané Prahy a velkých měst jsou nositelem pokrokových myšlenek,  ale to co dnes  udělal mamon s jejich myšlením, je na pováženou. Přičemž 10% naší české populace žije na hranici bídy, 30%  se životním minimem. 1% obyvatel světa vlastní 50% majetku. 1% obyvatel světa užívá 80% jeho HDP.Jak je zřejmé, nastolená společenská a finanční nerovnoměrnost je korozí sociálních vazeb společnosti ústící do politické diferenciace voličů. Nelze se proto divit výsledkům voleb.

 

Je to i podstata i naší rozdělené společnosti!

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…