Janoušek (KDU-ČSL): Jsem hrdý, že jsem venkovan

23.05.2016 12:54

Lidé rádi staví na venkově. Líbí se jim klidné a zdravé prostředí a příroda kolem obce.

Janoušek (KDU-ČSL): Jsem hrdý, že jsem venkovan
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Ocení i to, že na venkově lidé víc drží pohromadě a lépe vědí, co jeden od druhého čekat. Mně osobně se spolužáky z místní malotřídky pořád spojuje „zvláštní pouto”, i když jsme se po škole rozešli každý jinam. Lidé na vsi také umí společně uspořádat nějakou akci. Ideální je, když se na vsi udrží škola, obchod a další služby.

Učitelé na městských či středních školách prý žáky z venkova poznají podle toho, že jsou šikovnější a pracovitější. Pokud se navíc děti na vsi zapojí do místních spolků, má obec vyhráno. Tyto zájmové a sportovní sdružení jsou totiž zdravým jádrem obcí, a proto je třeba je podporovat. Nevýhodou bydlení na venkově je nutnost mít auto, aby člověk mohl jezdit za lékařem, do práce a do školy. Na vsi, zvlášť na chalupě se zahrádkou, se také víc fyzicky pracuje – o sobotách i o všedních dnech odpoledne a navečer. Odměnou je snad jedině o něco větší soběstačnost v potravinách a v palivu. Venkov tak má své plusy a minusy. Pro mě osobně plusy převažují a jsem hrdý na to, že jsem venkovan.

Ing. Pavel Janoušek, starosta obce Oslavice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Reforma důchodového systému - přístup odpovědných a populistických politiků

20:18 Ministr Rakušan: Reforma důchodového systému - přístup odpovědných a populistických politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě.