Jarošová (SPD): V čím zájmu je likvidovat malé živnosti?

11.03.2021 17:33

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2021 – interpelace premiéra Babiše k likvidaci malých živnostníků

Jarošová (SPD): V čím zájmu je likvidovat malé živnosti?
Foto: SPD
Popisek: Monika Jarošová (SPD)

Vážený pane premiére,

nejsem jediná z poslankyň, komu přicházejí žádosti od žen typu: Paní poslankyně, jsem hluboce zklamaná, že ženy nemají zastoupení ve Sněmovně, aby žádaly o otevření kadeřnictví. Tohle je frustrující a nechápu, že se neozýváte. Paní poslankyně, proč mlčíte, to se těch chlapů bojíte?

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Paní má pravdu, ale ne v tom, že se bojím, tak se vás ptám, pane premiére, zda je opravdu nutné, aby byly uzavřeny služby typu například kadeřnictví, kde mimo obsluhy jsou jeden, maximálně dva lidi, nebo pedikúra, je spousta starších občanů, kteří ji nutně potřebují, a jiné a jiné živnosti, které jsou sice zbytné na krátký čas, dá se chvíli bez nich vydržet, ale z dlouhodobého hlediska jsou nutné. A to se týká všech malých živností, i trhovců, tak proč se tiše likvidují, jak to mají vnímat, zvláště když vidí, jak velké fabriky bez omezení jedou.

Můžete nám vysvětlit, čím v malých službách kdo koho ohrožuje a v čem je to nebezpečnější, než plné supermarkety a přecpaná MHD? To si přece nikdo nemůže myslet, že když se do malého obchodu pustí maximálně tři lidé, že se rozjede nákaza, to je jejich likvidace, spousta z nich už se zpátky na nohy nepostaví i přes vaše různé podpory. V čím zájmu je tyto živnosti likvidovat?

Já sice rozumím tomu, že v první řadě potřebujeme být zdraví jak fyzicky, tak psychicky, ale k dobré psychické pohodě patří i jistoty. Naši živnostníci a podnikatelé musí cítit jistotu pro své podnikatelské projekty, a tu tady zdaleka nemají.

Děkuji za odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.