Jedlička (Svobodní): Horák a Kremlík - moji poradci do Evropského parlamentu

20.05.2019 11:17

Když jsem se rozhodoval, koho v případě získání mandátu vezmu do poradního sboru, vybíral jsem osobnosti, které jsou zaprvé ideově spřízněné a zadruhé jsou za nimi vidět výsledky.

Jedlička (Svobodní): Horák a Kremlík - moji poradci do Evropského parlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Liberlandu Vít Jedlička se sklenicí piva Liberbeer

Mým cílem je využít mandát naplno a ne se v europarlamentu zašít. Každý europoslanec během svého mandátu rozhoduje téměř o 2 milionech eur z peněz daňových poplatníků, a to i těch euroskeptických. To, že Evropský parlament může být prostředkem zásadní politické změny, se ukazuje na příkladu Velké Británie, kde se očekává, že nově vzniklá strana Brexit bude mít lepší volební výsledek než konzervativci a labouristé dohromady. Rád bych, aby i v případě České republiky byl europarlament katalyzátorem pro zásadní změny u nás doma. Chci do europarlamentu přinést silný ideový team a to zajistím tak, že budu spolupracovat s těmi nejlepšími v oboru. Rád bych Vám proto představil dvě známé osobnosti se kterými počítám do poradního sboru, který se bude starat o politický směr, komunikaci a změny klimatu.

Jakub Horák je přední odborník na komunikaci a politický marketing. Jako bývalý poradce Ministerstva zahraničí ČR v oblasti zahraniční prezentace České republiky bude zodpovídat za to, aby naši evropští političtí partneři dostávali relevantní informace o situaci v Česku; druhým jeho úkolem bude poskytovat na sociálních sítích českým voličům každodenní informace o dění v Evropském parlamentu. O své práci v Bruselu plánuje napsat další část románového cyklu Kočky jsou vrženy, jehož první díl v minulém roce zabodoval v Kosmas ceně čtenářů v soutěži Magnesia Litera.

Vít Jedlička

  • Svobodní
  • lídr krajské kandidátky Svobodných v Královéhradeckém kraji
  • mimo zastupitelskou funkci

Vítězslav Kremlík se téměř 20 let zabývá vlivem klimatických změn na lidské dějiny. Účastnil se klimatické konference OSN v Kodani a v roce 2009 po aféře Climategate založil web Klimaskeptik.cz. V současnosti je doktorandem na Karlově univerzitě, kde studuje sociologii postnormální vědy. Jeho nová kniha „Obchodníci se strachem“ s podtitulem „Průvodce skeptika po klimatické apokalypse“, ukazuje, na jakých mýtech je založena evropská legislativa o emisích skleníkových plynů. V období  2021 – 2027 chce EU věnovat na boj proti klimatu 25% rozpočtu. Česká republika zatím do kapes klimaticko-průmyslového komplexu zaplatila přes 300 miliard Kč.

Je zřejmé, že pokud naše koalice Svobodní, Liberland a Radostné Česko uspěje, nebude to rozhodně žádná one man show, ale silný team, který může výrazně zahýbat jak s děním v Bruselu tak v ČR. Navíc jsem se rozhodl, že o strategických věcech mého mandátu bude rozhodovat decentralizovaná organizace složená z podporovatelů naší kampaně, jejichž síla hlasu bude odpovídat množství jejich podpory v této kampani. Mám za to, že budu první europoslanec, ne-li politik na světě, který k takovému kroku přistoupí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.