Jednotliví zastupitelé podpoří rodinu z Prahy z vlastních peněz. „Z veřejných by to byl čirý populismus,“ říkají

06.09.2018 14:05

Zastupitelé Jiří Nouza, Patrik Nacher, Adriana Krnáčová, Michal Hašek, Radomír Nepil, Ondřej Prokop, Alexandra Udženija, Ondřej Martan, Alexandr Bellu, Bohuslav Svoboda, Vladislava Hujová, Jaroslava Janderová se rozhodli nepodpořit návrh zastupitele Čižinského a radního Hodka na zakoupení vozu pro rodinu z Prahy, které se v loňském roce narodila čtyřčata.

Jednotliví zastupitelé podpoří rodinu z Prahy z vlastních peněz. „Z veřejných by to byl čirý populismus,“ říkají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hodinový protest řidičů čtyř pražských dispečinků taxislužeb jízdou kolem budovy magistrátu. Chtěli hlavní město přimět, aby plně využívalo možnosti postihu řidičů, kteří jezdí pro alternativní přepravce typu Uber a Taxify

Takové dary by podle jejich názoru neměli jít z peněz města, ale místo toho přišli s uspořádáním sbírky mezi zastupiteli.

Rodinu určitě podpořit chci, ale nebudu to dělat z veřejných peněz. To je absolutní populismus a určitě není náhoda, že je to pár týdnu před volbami. Mnohem spravedlivější je, pokud zastupitelé přispějí sami za sebe a rodinu podpoří svými penězi,“ říká zastupitel Patrik Nacher.

Té rodině chceme pomoci, ale je nesmysl, aby to šlo z peněz města. Pokud rodinu chceme podpořit, měli bychom to udělat sami. Spontánně jsme se mezi několika kolegy dohodli, že tu rodinu podpoříme z vlastních peněz. Zatím s tím souhlasilo deset kolegů a já jsem přesvědčený, že i další přispějí částkou 30 tisíc korun,“ říká Jiří Nouza.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…