Jelínková (KDU-ČSL): Nové výzvy v novém roce

05.01.2021 20:16

"Nový rok vždy přináší nové výzvy. Dáváme si předsevzetí a jsme plní elánu. Jenže do letošního roku jsme vstoupili naprosto odlišně. Uzavřené školy, obchody a restaurace, práce z domova a stopnutí každodenních aktivit. I fitcentra a sportovní haly, kam chodíme v lednu vypotit kila z cukroví a bramborového salátu, jsou zavřená," píše v novoročním zamyšlení místopředsedkyně Senátu Šárka Jelínková.

Jelínková (KDU-ČSL): Nové výzvy v novém roce
Foto: Senát
Popisek: Šárka Jelínková (KDU-ČSL)

Všichni doufáme, že tato situace již brzy skončí

Na druhou stranu nás tato nová skutečnost může i pozitivně změnit. Proč chodit do fitka, když můžeme s těžkým nákupem pomáhat staré sousedce do schodů? Hospodští a restauratéři nás potřebují v této těžké době, potřebují naši pomoc, protože musí platit nájem. Když jim dnes pomůžeme, za pár týdnů se můžeme sejít u nich společně i se svými přáteli, nejen na dobré jídlo či pití, ale především na kus řeči.

Čas pro smysluplnou pomoc

Využívejme čas a volejme babičkám, dědečkům, osamělým lidem. I taková „maličkost“ rozradostní den. Právě teď máme možnost smysluplně pomáhat a uvědomit si důležitost podstatných věcí. Přeji vám, ať se každý den v tomto roce dokážeme radovat z maličkostí a budovat vzájemné vztahy. Mějme k sobě blíž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…