Jelínková (SZ): Žižkovská veřejnost diskusi se zastupiteli a odborníky vítá

23.06.2017 16:53

V pondělí 26. 6. 2017 v 18:00 se v kulturním prostoru 1435mm na Nákladovém nádraží Žižkov (Jana Želivského 2, Praha 3) koná vernisáž aktualizované a rozšířené putovní výstavy Žižkov nezastavíš. Výstava zachycuje patnáct developerských projektů připravovaných na území Prahy 3. Vernisáž doprovodí debata o aktuálním dění a budoucnosti celého areálu Nákladového nádraží Žižkov. Akci pořádá místní základní organizace Strany zelených ve spolupráci s kulturním prostorem 1435mm.

Jelínková (SZ): Žižkovská veřejnost diskusi se zastupiteli a odborníky vítá
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Do panelové diskuse byla pozvána náměstkyně primátorky pro územní rozvoj a územní plán Petra Kolínská, výkonný ředitel Sekyra Group a.s. Leoš Anderle, historik architektury Benjamin Fragner, opoziční zastupitel MČ Praha 3 Matěj Stropnický a ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. města Prahy Ondřej Boháč.

„V předchozích debatách o nákladovém nádraží, Parukářce, Vackovu a dalších developerských projektech se vždy potvrzovalo, že žižkovská veřejnost diskusi se zastupiteli a odborníky vítá. Význam rozvojového území Nákladového nádraží nicméně přesahuje hranice Prahy 3 a proto kromě místních zveme i další obyvatelky a obyvatele hlavního města”, říká spolupředsedkyně Petra Jelínková, Zelených na Praze 3.  

“Nové výstavbě nechceme za každou cenu bránit, naopak vítáme vznik bytových domů v širším centru, pokud jsou citlivé k okolnímu prostředí i obyvatelstvu. Na našem webu zizkovnezastavis.cz ukazujeme zdařilé i nezdařilé příklady. To nejzajímavější představujeme na putovní výstavě, která se před NNŽ objevila v Kulturním centrum Vozovna a družstevní kavárně ROH,” komentuje jeden z organizátorů akce Lukáš Haupt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …