Jelínková (SZ): Žižkovská veřejnost diskusi se zastupiteli a odborníky vítá

23.06.2017 16:53

V pondělí 26. 6. 2017 v 18:00 se v kulturním prostoru 1435mm na Nákladovém nádraží Žižkov (Jana Želivského 2, Praha 3) koná vernisáž aktualizované a rozšířené putovní výstavy Žižkov nezastavíš. Výstava zachycuje patnáct developerských projektů připravovaných na území Prahy 3. Vernisáž doprovodí debata o aktuálním dění a budoucnosti celého areálu Nákladového nádraží Žižkov. Akci pořádá místní základní organizace Strany zelených ve spolupráci s kulturním prostorem 1435mm.

Jelínková (SZ): Žižkovská veřejnost diskusi se zastupiteli a odborníky vítá
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Do panelové diskuse byla pozvána náměstkyně primátorky pro územní rozvoj a územní plán Petra Kolínská, výkonný ředitel Sekyra Group a.s. Leoš Anderle, historik architektury Benjamin Fragner, opoziční zastupitel MČ Praha 3 Matěj Stropnický a ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. města Prahy Ondřej Boháč.

„V předchozích debatách o nákladovém nádraží, Parukářce, Vackovu a dalších developerských projektech se vždy potvrzovalo, že žižkovská veřejnost diskusi se zastupiteli a odborníky vítá. Význam rozvojového území Nákladového nádraží nicméně přesahuje hranice Prahy 3 a proto kromě místních zveme i další obyvatelky a obyvatele hlavního města”, říká spolupředsedkyně Petra Jelínková, Zelených na Praze 3.  

“Nové výstavbě nechceme za každou cenu bránit, naopak vítáme vznik bytových domů v širším centru, pokud jsou citlivé k okolnímu prostředí i obyvatelstvu. Na našem webu zizkovnezastavis.cz ukazujeme zdařilé i nezdařilé příklady. To nejzajímavější představujeme na putovní výstavě, která se před NNŽ objevila v Kulturním centrum Vozovna a družstevní kavárně ROH,” komentuje jeden z organizátorů akce Lukáš Haupt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.