Jelínková (Zelení): Sněmovní varianta insolvenčního zákona znemožní oddlužení nejzranitelnějším

24.01.2019 15:12

Komentář na facebookovém profilu k přijetí sněmovní verze novely insolvenčního zákona

Jelínková (Zelení): Sněmovní varianta insolvenčního zákona znemožní oddlužení nejzranitelnějším
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

„Novela insolvenčního zákona představuje sice krok správným směrem, ale krok váhavý a nedotažený. Zatímco senátní verze by pomohla i těm nejpotřebnějším, přijatá sněmovní varianta znemožní oddlužení lidem s nejnižšími příjmy, tedy těm nejzranitelnějším.

Lidé s nízkými příjmy, kteří jsou zasažení exekucemi, mají nesmírně komplikovaný život. Doplácejí na stres pochroumaným zdravím, situace je tlačí do šedé ekonomiky a ztrácejí také důvěru v instituce a právní systém. Dluhová past není pastí jen pro ty, jichž se týká osobně, a jejich blízké. Nejrůznější následky nemravného byznysu s dluhy, který jsme dlouho přehlíželi, nese celá společnost. Ať v podobě sociálního vyloučení, nebo nedůvěry a letargie, která ve volbách nahrává populistům a extremistům,“ komentuje Petra Jelínková, 2. místopředsedkyně Zelených.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7