Ježek (ANO): Sedmý trialog k nařízení o sekuritizaci přinesl úspěch

04.06.2017 21:11

Evropský parlament, Evropská rada a Evropská komise dosáhly na svém posledním jednání dohody o konečné podobě Nařízení o jednoduché, transparentní a standardizované sekuritizaci a Nařízení o změně nařízení o kapitálových požadavcích. Petr Ježek se jednání zúčastnil jako zpravodaj své frakce (ALDE).

Ježek (ANO): Sedmý trialog k nařízení o sekuritizaci přinesl úspěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Ježek, europoslanec za hnutí ANO

Evropská unie se tím posunula o krok blíž k  vytvoření unie kapitálových trhů, jež má zajistit, aby finanční systém byl odolnější, více financoval reálnou ekonomiku a podporoval zaměstnanost a růst.  

Kvalitní rámec pro sekuritizaci (proces, který umožňuje věřiteli refinancovat soubor úvěrů, nebo aktiv prostřednictvím jejich transformace na cenné papíry) může podpořit integraci finančních trhů EU, pomoci diversifikovat zdroje financování a uvolnit kapitál, což úvěrovým institucím a věřitelům usnadní poskytování úvěrů domácnostem a podnikům. Kromě toho přispívá sekuritizace k rozložení rizik v rámci celého finančního sektoru, protože věřitelé převádějí některá z těchto rizik na jiné věřitele, nebo jiné institucionální investory.

Zdroj: webové stránky europoslance Petra Ježka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…