Jihočeští lidovci zahajují o koalici s ČSSD, Koalicí pro jižní Čechy a Jihočechy 2012

15.04.2017 10:05

KDU-ČSL dnes na mimořádném jednání krajského předsednictva podpořila podepsání memoranda o spolupráci s ČSSD, Koalicí pro jižní Čechy a Jihočechy 2012.

Jihočeští lidovci zahajují o koalici s ČSSD, Koalicí pro jižní Čechy a Jihočechy 2012
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Jsme připraveni podílet se na správě našeho kraje. Zásadní je pro nás prosazení našich programových priorit,“ řekl po jednání předseda jihočeské KDU-ČSL, krajský zastupitel a poslanec Jan Bartošek.

Po jednání orgánů Koalice pro jižní Čechy a Jihočechů 2012, které deklarovaly snahu dohodnout se na výše zmíněném půdorysu, je potenciální čtyřkoalice jedinou možnou, která má šanci v krajském zastupitelstvu získat většinu 28 hlasů.

Memorandum o spolupráci by mělo být podepsáno v úterý 18. dubna v 9:00 v Českých Budějovicích. „V tuto chvíli se rozbíhají vyjednávání. Pro KDU-ČSL je prioritou, abychom řešili situaci odměňování managementu v jihočeských nemocnicích a dalších zřizovaných a vlastněných organizacích. Dále chceme prosadit priority, se kterými jsme šli do voleb jako je dostupné bydlení, podpora duálního vzdělávání či přeshraničních spolupráce,“ shrnuje Jan Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.