Jihočeští lidovci zahajují o koalici s ČSSD, Koalicí pro jižní Čechy a Jihočechy 2012

15.04.2017 10:05

KDU-ČSL dnes na mimořádném jednání krajského předsednictva podpořila podepsání memoranda o spolupráci s ČSSD, Koalicí pro jižní Čechy a Jihočechy 2012.

Jihočeští lidovci zahajují o koalici s ČSSD, Koalicí pro jižní Čechy a Jihočechy 2012
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Jsme připraveni podílet se na správě našeho kraje. Zásadní je pro nás prosazení našich programových priorit,“ řekl po jednání předseda jihočeské KDU-ČSL, krajský zastupitel a poslanec Jan Bartošek.

Po jednání orgánů Koalice pro jižní Čechy a Jihočechů 2012, které deklarovaly snahu dohodnout se na výše zmíněném půdorysu, je potenciální čtyřkoalice jedinou možnou, která má šanci v krajském zastupitelstvu získat většinu 28 hlasů.

Memorandum o spolupráci by mělo být podepsáno v úterý 18. dubna v 9:00 v Českých Budějovicích. „V tuto chvíli se rozbíhají vyjednávání. Pro KDU-ČSL je prioritou, abychom řešili situaci odměňování managementu v jihočeských nemocnicích a dalších zřizovaných a vlastněných organizacích. Dále chceme prosadit priority, se kterými jsme šli do voleb jako je dostupné bydlení, podpora duálního vzdělávání či přeshraničních spolupráce,“ shrnuje Jan Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…