Jihomoravský kraj: České ručičky se dostaly do rukou 22 učňů

22.06.2015 19:05

Na brněnském výstavišti se ve středu 17. června 2015 uskutečnil galavečer sedmého ročníku přehlídky České ručičky.

Jihomoravský kraj:  České ručičky se dostaly do rukou 22 učňů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Úřad Jihomoravského kraje

Svojí účastí podpořil přehlídku předseda vlády Bohuslav Sobotka spolu s hejtmanem Michalem Haškem. Z jejich rukou převzalo 22 žáků učňovských oborů zlatou plaketu Českých ručiček a čestné uznání.

Hejtman Michal Hašek zdůraznil, že dostatek kvalifikovaných řemeslníků je nepostradatelný pro chod ekonomiky. „Podpora učňovských oborů u nás dostala v minulých letech konkrétní podobu. Učni vybraných učebních oborů mohou již šestým rokem získat prospěchová stipendia. Obory, které jsou touto stipendijní politikou kraje podpořeny, jsme vybírali po konzultaci s úřady práce. Jak ukazují statistiky, jde o jeden z pobídkových faktorů při rozhodování o tom, na kterou školu podat přihlášku,“ řekl hejtman.

Přehlídka České ručičky vybrala letos 22 vítězů

„O naší zemi se vždy zejména v okolních zemích vědělo, že naši lidé mají zlaté české ruce. V Jihomoravském kraji děláme vše pro to, aby díky těm, kteří řemeslo umí, bylo ctí pro každého řemeslníka být členem cechu. Proto podporuji učňovské školství a jsem rád, že tato soutěž pomáhá k tomu, aby i v budoucnu bylo prestižní záležitostí dobře ovládat svoje řemeslo,“ uvedl náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

Přehlídka České ručičky vybrala v letošním roce 22 vítězů celorepublikových finále soutěží odborných dovedností, a to v oborech zahradník/zahradnice, kosmetička, kadeřník/kadeřnice, kuchař/kuchařka, číšník/servírka, cukrář/cukrářka, automechanik, autolakýrník, karosář, mechanik-seřizovač, obráběč kovů, zámečník, elektrikář-slaboproud, elektrikář-silnoproud, instalatér, klempíř, pokrývač, tesař, mechanik plynových zařízení, kominík, lesní mechanizátor a opravář zemědělských strojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…