Johnová (Praha sobě): Po očkování se navíc nabídne nádherný výhled na jarní Prahu

08.05.2021 10:23

Metropolitní očkovací centrum zvýší kapacitu na 1600 naočkovaných lidí denně. Od června pak až na 2000.

Johnová (Praha sobě): Po očkování se navíc nabídne nádherný výhled na jarní Prahu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radní Milena Johnová

Metropolitní očkovací centrum na Vyšehradě čeká v rámci května zvýšení kapacity až na 1 600 lidí, kterým by měla být podána denně vakcína proti nemoci covid-19.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

Hlavní město tímto krokem reaguje na plánované navýšení dávek od společnosti Pfizer. Od června je pak v plánu provoz rozšířit i na víkendy a denní kapacitu 2 000 obyvatel.

V následujících týdnech čeká Metropolitní očkovací centrum výrazné rozšíření kapacity. Centrum koncem března a začátkem dubna začínalo s očkováním přibližně 200 pacientů denně, ke konci minulého měsíce však podávalo vakcíny téměř tisícovce lidí denně a v následujících týdnech by se měla kapacita navýšit na 1 600 očkovaných za den. Od června by se v centru na Vyšehradě navíc mohly podávat vakcíny i o víkendu a kapacita bude až 2 000 klientů denně.

„V Metropolitním očkovacím centru jsme doposud podali vakcínu už téměř patnácti tisícům lidí, kteří nejvíc oceňují přátelské prostředí a milý, kompetentní personál i rychlý a hladký průběh procesu očkování. Při odchodu z očkovacího místa se navíc skýtá nádherný výhled na jarní Prahu, což sice s očkováním tak úplně nesouvisí, ale rozhodně to člověka potěší,“ říká Milena Johnová, radní hl. m. Prahy pro oblast zdravotnictví a sociální politiky.

Se zvýšeným počtem pacientů se postupně měnilo i uspořádání centra. Kromě důrazu na bezbariérovost byla nainstalována termokamera u vchodu, navýšena kapacita čekárny před registrací na 70 míst a vytvořena záložní čekárna s kapacitou 20 míst. Dále se rozšířil počet stanovišť, kde lékař probírá s pacientem jeho anamnézu, i stanovišť k vyřízení administrativních úkonů. Přístup do očkovacího centra je hned u výstupu ze stanice metra Vyšehrad nebo z parkoviště u Kongresového centra Praha. Lidé podle ohlasů oceňují příjemné prostředí Kongresového centra Praha, kde si nepřipadají jako v nemocnicích, a krátký čas, který díky profesionálnímu přístup personálu stráví v celém procesu očkování.

Užitečná/zajímavá data k očkování v Praze lze nalézt ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…