Josífek (BPP): Potkal jsem dnes čísi babičku

27.02.2016 9:13

Potkal jsem dnes na Svoboďáku čísi babičku, vypadala jako moje teta. Babičku už žádnou nemám a moje teta je naštěstí v pohodě. Tahle cizí babička byla oblečena úplně normálně, jako každá babička, jen neměla v očích štěstí jako kdejaká babička.

Josífek (BPP): Potkal jsem dnes čísi babičku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

Míjel jsem ji právě v okamžiku, kdy ji jakási nafintěná blondýna odbývala slovy: „Nezlobte se, mám jen bankovky a pak kartu“. Došlo mi, že se jí ta čísi babička ptala, zda nemá drobné. Já sám jsem měl u sebe drobné, ale zato nemám ty bankovky a na kartě mám nulu. Tak jsem babičku jen minul a do očí mi vyhrkly slzy. Kdybych mohl, kdybych měl nějakou tu bankovku, vzal bych tu čísi babičku do restaurace na teplé jídlo a třeba bych jí dal ještě bankovku na zítra. Nevypadala na podvodnici. Nejsem naivní, takových, co předstírají chudobu, je hodně.

To spíš ta čísi babička vypadala na bývalou “klientku“ pana exekutora Říhy, toho času, a na to se raději posaďte, předsedu brněnské KSČM. Tedy vypadala na to, býti z těch klientek pana Říhy, které ještě nerezignovaly a rovnou se neoběsily. Zvolily tu bolestivější cestu. Kdoví, co je k tomu vedlo. Že by naděje?

Jen velmi nerad bych tu byl za cynika. Ale naděje v co, pěkně prosím? Jen pevně doufám, že ne v KSČM! Jen pevně doufám, že tito ubozí důchodci (ale co si budeme povídat, v situaci takových babiček nejsou jen důchodci) nevkládají veškeré své naděje v tyto takřečené komunisty a nedoufají, že jim snad jakkoliv pomohou v jejich mnohdy doslova beznadějné situaci!

Vyzývám pana Říhu k veřejné diskuzi

Byl jsem členem KSČM v Brně jen 13 měsíců a 14 dní, ale prosím věřte mi, zapomeňte jednou provždy na to, že tihle “komunisté“ chtějí někomu pomáhat. Pardon, chtějí! Sami sobě! Ke korytům na kraji a v případě pana Říhy, dokonce ke korytu v Parlamentu. Aby však dosáhli těchto korýtek, musí “komunisté” sekat latinu. Tedy, dělat to, co jim řeknou jejich koaliční partneři. A koaliční partneři nemají zájem pomáhat babičkám!

Máme, vážení spoluobčané, dle mého názoru jen dvě možnosti. Buďto konečně prozřeme a pochopíme, že lidé jako Filip, Konečná, Dolejš, nebo Říha nejsou ti, kdo by kopali za prostý lid, nebo všichni postupně pozdecháme hlady na ulici. Zatímco nás ti úspěšnější, možná včetně exekutora Říhy, budou překračovat a obcházet. Doslova mě děsí pouhé pomyšlení na to, kolik lidí stále ještě věří v jakoukoliv změnu (bojím se říct “v revoluci“) v režii KSČM!

Že tu vypadám, že chci jen plivat na KSČM a na pana Říhu? Dobrá tedy! Vyzývám pana Říhu k veřejné diskuzi! Velmi rád si vyslechnu jeho slova obhajoby! A doufám, že se pan Říha tentokrát neomezí na pouhé konstatování o tom, že jsem lhář. To by mne (už poněkolikáté) velmi zklamal. Mě totiž doma za lhaní bili po hubě, víte?! Pana Říhu jistě ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.