Jourová (ANO): Vysoudila jsem 3,5 milionu, nedostala jsem zatím ani korunu

14.10.2013 17:54

Poslední dobou se množí dotazy na to, zda jsem dostala od státu odškodnění za nezákonné trestní stíhání, které proti mně bylo vedeno v letech 2006 – 2008.

Jourová (ANO): Vysoudila jsem 3,5 milionu, nedostala jsem zatím ani korunu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová

V červnu 2011 rozhodl soud prvního stupně o tom, že mi má stát uhradit výši škody vzniklou kvůli trestnímu stíhání ve výši 3,5 mil. Kč. Tuto částku bych byla vydělala, kdyby proti mně stát nespustil stíhání a nezavřel mě do vazby. Měla jsem platné smlouvy na 2,5 roku práce v Rusku, a to na základě vyhraného konkursu u Evropské komise. Hned po zatčení v říjnu 2006 mi můj zaměstnavatel tyto smlouvy vypověděl. Soud měl škodu (finanční objem vypovězených smluv) za prokázanou a rozhodl, že mi ji má stát nahradit. Stát zastoupený Ministerstvem spravedlnosti se ale odvolal, druhý stupeň vrátil věc zpět na první instanci a spor tak nadále pokračuje. Zatím tedy nebylo pravomocně rozhodnuto, nedostala jsem vyplacenou ani korunu a stále jen platím já – advokáty, znalce, překlady – v úhrnu mě spor proti státu zatím stál zhruba 200 tis. Kč.

Je tedy pravda, že stát uznal nezákonnost stíhání, vysoudila jsem zatím nepravomocně uvedenou částku, žádné peníze jsem ale zatím nedostala.

Věra Jourová, místopředsedkyně hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.