Jourová: Jdu za novou výzvou do Evropy

13.10.2014 17:25

Vážení členové hnutí, sympatizanti, milí přátelé, když jsem v sobotu večer odcházela z volebního štábu v Praze na Chodově, bylo už jasné, že hnutí ANO má před sebou další fenomenální úspěch srovnatelný s tím, jaký jsme zažili loni po parlamentních volbách. O ničem podobném se nám ještě nedávno, tedy při ustavujícím sněmu hnutí ANO v roce 2012, kdy jsem se stala 1. místopředsedkyní hnutí, ani nesnilo.

Jourová: Jdu za novou výzvou do Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová

Poslední dva roky, které jsem s Vámi prožila, pro mne byly obrovskou satisfakcí a obrovskou zkušeností. Jak jistě víte, teď mne čekají zkušenosti nové. Pokud složení Evropské komise schválí Evropský parlament, stanu se její členkou. Nesmím reprezentovat žádnou stranu a žádnou zemi. Přesto dobře vím, které hnutí mě na tuto evropskou misi vyslalo, stejně tak, jako dobře vím, odkud pocházím a kde jsou mé kořeny.

V žádném případě proto nechci přetrhat vazby s Vámi, s naším hnutím, jehož členkou zůstávám, s našimi členy vlády, s našimi poslanci a nyní už zřejmě i s novými senátory, primátory a starosty. V hnutí ANO, ať si kdo chce, co chce říká, jsem potkala řadu skvělých lidí, kolegů a přátel. A já nejsem člověk, který se od svých přátel a kolegů odvrací.

Moc děkuji panu předsedovi za nabídku a za příležitost, kterou mi založením hnutí ANO dal. Moc děkuji lidem v centrále, v regionech, našim lidem ve sněmovně i na ministerstvu, které jsem před nedávnem opustila. A všem moc děkuji za podporu.

K dnešnímu dni rezignuji na post 1. místopředsedkyně hnutí ANO, ale nikam neutíkám. Evropa je všude kolem nás a já zůstávám s Vámi,

Vaše Věra Jourová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…