Jurečka (KDU-ČSL): Buďme ohleduplní, rozumní a respektujme opatření

11.10.2020 18:19

Česká republika je třetí nejhorší zemí na světě z hlediska vývoje šíření koronaviru. V pátek přibylo rekordních 8 618 pozitivně testovaných na Covid-19. Vláda v této těžké situaci absolutně selhává a současná epidemiologická opatření přicházejí s velkým zpožděním.

Jurečka (KDU-ČSL): Buďme ohleduplní, rozumní a respektujme opatření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

“Chtěl bych poprosit všechny, buďme ohleduplní, rozumní a respektujme vládní opatření. I když máme proti premiérovi spoustu výhrad, tak teď není prostor, abychom tato opatření zpochybňovali. Musíme udělat maximum pro to, abychom ochránili sebe a své blízké a abychom snížili šíření epidemie covid-19, protože při těchto číslech hrozí, že za dva týdny můžeme mít tak přetížený zdravotnický systém, že to nebudeme zvládat z hlediska kapacity lůžek ani personálně,” nabádá občany předseda lidovců Marian Jurečka.

Nabízíme opět vládě pomocnou ruku

Stejně jako při první vlně i nyní nabízí lidovci vládě pomocnou ruku při řešení alarmující situace, která opět výrazně ohrožuje jak celý zdravotnický systém, tak také českou ekonomiku.

“Jsme připraveni podat pomocnou ruku, abychom v těch následujících týdnech ochránili lidské životy a živobytí těch, kteří budou mít kvůli epidemiologické situaci ztráty příjmů, tedy rodiče, živnostníci, malé a střední firmy. Pokud lidem vypadnou příjmy kvůli tomu, že budou muset zůstat doma s dětmi nebo zavřou svoji živnost v souvislosti s vládními opatřeními, tak jim vláda musí poskytnout adekvátní kompenzaci,” dodává Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie